Hlavní obsah

Kettnerová vyhrála SP v travním lyžování, za vydělané peníze koupí nový nábytek

Dva světy a dva tak odlišné výsledky. Jen týden po sobě! Mladá česká naděje lyžování na trávě Adéla Kettnerová navázala v rakouském Kaprunu na loňské úspěchy i vydařený úvod sezóny a vyhrála obří slalom světového poháru. Ještě před tím si dojela v superkombinaci na druhý stupeň vítězů.

Článek

„Nebýt výpadků v Libanonu, mohla útočit na křišťálový globus," posteskl si reprezentační kouč Daniel Mačát. Ten získala předloni jeho svěřenkyně Zuzana Gardavská... A 17letá Kettnerová vyhrála nyní hned první superkombinaci na domácí trati v Předklášteří.

Teď se jelo na sjezdovce Maiskogel, která přivítá v roce 2019 světový šampionát. Po prvním kole obřího slalomu byla Kettnerová s číslem jedna třetí za slovenskou dvojicí Cvašková, Miková. Před ně se ovšem převalily dvě Rakušanky Hetfleisch a Gerlach.

Nejvýš ale dosáhla česká lyžařka. „Bez chyby na startu ustála kritické místo uprostřed trati," chválí ji trenér Mačát. Ještě Dominika Dudíková byla osmá.

Druhé kolo vymysleli čeští trenéři Mačát s Novotným. „Postavili ho strašně moc zatočený. Projedu to vůbec? Přejela jsem hranu na patách, ale dojela jsem to. Dole mi pak rozhodčí kontrolovali lyže a najednou mi začali gratulovat. Nemohla jsem uvěřit," vyprávěla o svém druhém triumfu ve světovém poháru vítězka.

Mezi muži vládl opět Ital Frau. Po zaváhání Švýcara Hüppiho předstihl jen o tři setiny Rakušana Posche. Češi se zlepšili ve druhém kole, ale to stačilo na páté místo pro Gardavského, po nejlepší druhé jízdě na šesté Štěpánka a jedenácté Koloucha.

V sobotní superkombinaci se přihodila nevídaná věc, ve slalomu nikdo nevypadl! Kettnerová jela jen o deset setin pomaleji než Slovenka Miková a uhájila druhou příčku po superG. Naopak Gardavský klesl na stále výtečnou pátou příčku, hned za ním byl Štěpánek a jedenáctý Kolouch.

Za vydělané peníze koupí nábytek

„Když jsem viděla poprvé ten kopec, trošku jsem se zhrozila. Tolik hrbů, co bude kopat. Jen aby mě to podrželo! Po tréninku to ale bylo dobrý," vyprávěla Kettnerová.

Jenže první jízdu v bránách v superG zlomila lyži! „Při závodě jsem byla vystresovaná, ale dojela jsem druhá. Slalom mi už sednul perfektně, chytila jsem rychlost a podařilo se uhájit druhé místo. A pak jsem si vylosovala jedničku do obřáku..."

Domů tak veze dva velikánské poháry, kytice už předala mamince a za vydělané peníze chce koupit rodině nový nábytek.

Reprezentanti se objeví o víkendu na českém poháru v Olešnici, příští týden je čeká mistrovství světa juniorů v Rettenbachu v Rakousku. To je šance pro Kettnerovou a spol.! „Loni si ušlapávala kopce a získávala zkušenosti. Teď se chystám na juniory, tam vím, co mě čeká, a těším se do Japonska na novou zkušenost." Světový pohár pokračuje od 16. srpna v italském Tambre. Léto zakončí mistrovství světa v Japonsku.

Pořadí SP po 3 víkendech:
Muži:
1. Frau 640
4. Gardavský 291
7. Štěpánek 236
8.Němec 221
11. Kolouch 180
Ženy:
1. Miková 450
5. Kettnerová 280
9. Kotyzová 187

Reklama