Hlavní obsah

Lyžařka Vonnová zvedá 170 kilogramů. Je opravdu tak extrémně silná, nebo jen straší soupeřky?

Venku panují tropická vedra, půvabná americká lyžařka Lindsey Vonnová však přesto tvrdě pracuje na svém comebacku. A to včetně psychologického tlaku na soupeřky, zdá se..

Foto: Sport.cz

Americká lyžařka Lindsey Vonnová v posilovně.

Článek

Osmadvacetiletá sjezdařka, která si v únoru na světovém šampionátu v rakouském Schladmingu po pádu v super-G přetrhla vazy v pravém koleně a sezóna pro ni skončila, je už po operaci znovu v plném tréninku. Na svůj Facebook nyní umístila fotografii z posilovny, na níž se potýká s činkou o ohromné váze a k obrázku napsala: „Při dnešním testu jsem byla vážně dost silná."

Žertuje? Je opravdu tak silná, nebo spíš silně přehání?

Otázky vyvstanou při bližším prozkoumání snímku: na čince je naloženo šest červených kotoučů od výrobce Werksan, každý o hmotnosti 25 kilogramů. Na obou stranách jsou ještě umístěna další závaží, k tomu váha tyče, dohromady přes 170 kg. Nepředstavitelná zátěž na hvězdu zasněžených svahů i při pouhém podřepu. Po operaci kolena k tomu.

Hvězdou i mezi vzpěračkami

Přítelkyně golfisty Tigera Woodse patří k nejrychlejším sjezdařkám, a pokud by skutečně zvládla i tuhle úctyhodnou horu železa, zařadila by se i mezi nejsilnější ženy planety. Vždyť světový rekord v nadhozu v této kategorii (Vonnová váží kolem 73 kg) drží ruská vzpěračka Naděžda Jevsťjuchinová výkonem 163 kg.

Do začátku olympijských her 2014 v Soči, kde Vonnová touží obhajovat zlato ve sjezdu, zbývá zhruba půl roku. A krásná Lindsey se už snaží dostat soupeřky pod tlak.

Kdyby totiž vážně dokázala zkrotit činky s tak ohromující hmotností, rázem by se mohla zařadit mezi kandidátky na některou z olympijských medailí i na letních hrách 2016 v Rio de Janeiru...

Reklama

Související témata: