Hlavní obsah

Janda v tréninku desátý, má lehkou virózu

OBERSTDORF (Německo)

Skokan na lyžích Jakub Janda byl desátý ve druhém kole čtvrtečního tréninku na mistrovství světa v Oberstdorfu. Český adept na medaili má lehkou virózu, vynechal dopolední přípravu, ale podle vlastních slov by měl být na sobotní závod připraven. Jandu bolelo v krku už před týdnem při SP v Pragelatu, s přetrvávajícími zdravotními problémy v Oberstdorfu navštívil lékaře.

Foto: Sport.cz

Jakub Janda

Článek

"Nejsem stoprocentní, mám lehký zánět nosohltanu, ale věřím že zas bude dobře," řekl Janda ČTK.

V tréninku na můstku HS100 Janda, který letos stál osmkrát na stupních vítězů ve Světovém poháru a v Neustadtu vyhrál, skočil v prvním kole 88,5 metru a byl dvacátý. Ve druhém kole se zlepšil na 90,5 metru, což stačilo na desáté místo. V posledním třetím kole obsadil po pokusu dlouhém 94 metrů 11. místo.

"Nevěděl jsem o sobě," komentoval Janda své výkony v tréninku s tím, že se cítil unavený po středeční dlouhé cestě z Frenštátu pod Radhoštěm do Oberstdorfu. "Nebyly to dobré ani špatné skoky, průměr. Nedokázal jsem se koncentrovat," řekl a plánoval, že se půjde večer vyběhat a brzy spát, aby si odpočinul.

Jak dopadne Jakub Janda na MS?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Nejdále skočili Němec Martin Schmitt a Polák Adam Malysz, oba shodně předvedli výkon 96 metrů. O metr dále přistál ve třetím tréninkovém kole Němec Michael Uhrmann. Večerní trénink vynechali Rakušan Martin Höllwarth a hlavní favorit Fin Janne Ahonen.

V pátek se uskuteční od 17:00 kvalifikace, ale Janda má díky pátému místu z pořadí SP jistou účast v prvním kole sobotního závodu. Kvalifikace budou důležitá pro zbylé trio výběru trenéra Vasji Bajce Jana Maturu, Jana Mazocha a Antonína Hájka.

Reklama