Hlavní obsah

Neumannová ve skiatlonu upadla, skončila sedmá

PRAHA

Kateřina Neumannová medailovou sbírku na mistrovství světa nerozšířila. Ve skiatlonu složeném z běhu na 7,5 kilometru klasickou technikou a stejně dlouhé bruslařské části dojela v německém Oberstdorfu na sedmém místě, když krátce po startu upadla. Vyhrála Ruska Julia Čepalovová před Norkami Marit Björgenovou a Kristin Steiraovou.

Článek

Za slunečného počasi se závodnice pustily na trať s velkým elánem. Brzy se ale projevilo úskalí hromadného startu, kdy na prvním hrbolu upadlo několik závodnic. Mezi nimi bohužel i Neumannová, ale brzy se otřepala stihla ještě držet krok se špičkou. V čele se usadila Marit Björgenová.

Norská závodnice vedla i zhruba po polovině klasické části závodu a stačit ji dokázala jen Ruska Baranovová. Pak s odstupem následovala skupinka vedená další Ruskou Čepalavovou, Neumannová se pohybovala na sedmém místě. Před druhou částí závodu si ale ještě o příčku pohoršila, po klasice vedla Björgenová před Baranovovou.

Do volného stylu vlétla nejlépe Julia Čepalovová, která vedla závod po celkových deseti kilometrech. Druhé místo držela Björgenová před Italkou Panuzziovou, Neumannová byla šestá. Tři kilometry před koncem česká závodnice o jedno místo klesla, čelo závodu zůstalo stejné, jen na třetí pozici se probojovala Norka Steiraová.

Pro zlatou medaili ze skiatlonu si nakonec v poklidu dojela Julia Čepalovová z Ruska. S odstupem patnácti vteřin následovala Marit Björgenová z Norska, bronz získala jeí krajanka Kristin Steiraová. Kateřina Neumannová dojela na sedmém místě.

Ženy - skiatlon na 2x7,5 km:
1. Čepalovová (Rus.)42:16,8
2. Björgenová (Nor.)+15,7
3. Steiraová (Nor.)+25,9
4. Scottová (Kan.)+35,1
5. Paruzziová (It.)+38,3
6. Baranovová-Masolkinová (Rus.)+40,6
7. Neumannová (ČR)+48,0
8. Lassilaová (Fin.)+56,5
...
41. Rajdlová (ČR)+4:02,8
52. Nýltová (ČR)+8:13,2

Reklama