Hlavní obsah

Soukalová a Šlesingr vyhráli sprinty na letním MČR biatlonistů

Letohrad

Gabriela Soukalová a Michal Šlesingr získali tituly v úvodních disciplínách mistrovství republiky v biatlonu na kolečkových lyžích. Oba favorité zvládli sprinterské závody v Letohradu s bezchybnou střelbou a soupeře nechali daleko za sebou.

Foto: Petr Horník, Právo

Česká biatlonistka Gabriela Soukalová.

Článek

Vítězka čtyř závodů Světového poháru Soukalová přitom před startem netušila, co od závodu čekat. "My holky jsme mezi sebou dlouho nezávodily, navíc jsem se v týdnu hodně trápila se střelbou vleže," vysvětlovala česká reprezentantka, jež od poloviny léta trénuje s muži.

V závodě však ani jednou neminula cíl. "Trochu jsem zpomalila rytmus a střílela jsem na jistotu. S nulou na kontě se i lépe běží," dodala šestá žena celkové klasifikace SP uplynulé zimní sezóny.

Za Soukalovou skončily Slovenky Jana Gereková a Martina Chrapánová. Druhou nejlepší Češkou byla na čtvrté pozici mistryně světa z biatlonu na kolečkových lyžích Jitka Landová. V běžecké části soupeřkám překvapivě nestačila Veronika Vítková a skončila sedmá. "V Letohradě se mi prostě nedaří," pokrčila rameny třetí žena MČR.

Závod mužů se nesl v duchu souboje mezi Ondřejem Moravcem a Šlesingrem. Oba letohradští rodáci bojovali o sekundy, zvrat nastal při střelbě vstoje. Šlesingr byl stejně jako vleže bezchybný, kdežto Moravec minul dva terče.

"V tréninku se s trenérem Ondrou Rybářem snažíme o to, abych stabilizoval rytmus střelby a dokázal to přenést i do závodů. Mám radost, že se mi to dnes povedlo," dodal třicetiletý zkušený reprezentant Šlesingr. Třetí skončil finišman české štafety z MS v Novém Městě na Moravě a mladík vyhlášený jako "Talent roku" Michal Krčmář.

Na startu se sešla kompletní domácí špička i zahraniční konkurence ze Slovenska nebo Ruska. Chyběli jen zranění Zdeněk Vítek a Veronika Zvařičová.

Reklama