Hlavní obsah

Záhrobskou čeká další boj o medaile

Lyžařka Šárka Záhrobská možná ještě ani nestačila uložit svoji bronzovou medaili z mistrovství světa v italské Santa Caterině a už ji čeká boj o další cenné kovy. Opět v Itálii, tentokrát ale v Bardonecchii ve středu odstartuje světový šampionát juniorů, kde by se dvacetiletá sjezdařka měla představit minimálně ve dvou závodech.

Článek

Záhrobská je trumfem české výpravy pro slalom speciál a obří slalom, nominační kritéria splnila také v super-G a sjezdu. Zatím však není jisté, zda se i v rychlostních disciplínách objeví na startu. Dvacetiletá česká lyžařka chce totiž zároveň o víkendu v nedalekém San Sicariu na olympijských tratích startovat v kombinaci.

"Proto zatím ještě přesně nevíme, v jakých disciplínách se tu představí," řekl šéftrenér české reprezentace Miloslav Sochor.

Po středečním sjezdu pokračuje program šampionátu mužským slalomem a ženským superobřím slalomem, v pátek jedou super-G muži a ženy čeká parádní Záhrobské disciplína slalom. O víkendu pak juniorské mistrovství světa vyvrcholí obřími slalomy.

Nejede se klasická kombinace, tu tvoří součty časů ze slalomu, obřího slalomu a sjezdu, které se zároveň hodnotí jako samostatné disciplíny. Právě od kombinace si čeští reprezentanti hodně slibují.

"Samozřejmě od Šárky se toho hodně čeká, ale konkurence tu bude velká. Každá medaile bude úspěchem," uvedl Sochor, podle nějž mají šanci na velmi slušné umístění také Filip Trejbal a Kryštof Krýzl, účastníci seniorského MS.

Program juniorského MS
23. únorasjezd (junioři, juniorky)
24. únoraslalom (junioři) a super-G (juniorky)
25. únorasuper-G (junioři), slalom (juniorky)
26. únoraobří slalom (juniorky)
27. únoraobří slalom (junioři)

Reklama