Hlavní obsah

Lyžař Kožíšek musel na operaci mandle a má měsíční klid

Praha

Dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa v běhu na lyžích Dušan Kožíšek musel před olympijskou sezónou na měsíc přerušit přípravu. Kvůli hnisavému váčku má vyoperovanou krční mandli a do konce září mu lékaři nařídili klidový režim.

Foto: SLČR/Radek Petrášek

Dušan Kožíšek při týmovém sprintu na MS ve Val di Fiemme.

Článek

"Samozřejmě z toho radost nemám, je to těsně před sezónou, ale pokud se to nebude komplikovat a stihnu se připravit na prvním sněhu, tak už do prvních závodů Světového poháru nastoupím na maximum," řekl dnes Kožíšek. "Léto jsem ale absolvoval celé v pořádku a tohle relativně zapadlo do odpočinkové fáze."

Lékaři Kožíškovi při zákroku odebrali jednu mandli. Týden ležel v nemocnici, nyní je doma a nesmí sportovat. "Vychází to do konce září podle toho, jak se to bude dobře hojit," řekl třicetiletý běžec. Doufá, že stihne 5. října odjezd do finského Muonia, kde bude reprezentace ladit formu na úvod sezóny.

Touží po nominaci do štafety

V sezóně by chtěl Kožíšek co nejvíce bodovat ve své hlavní disciplíně, ve sprintech jednotlivců i dvojic, ale také se prosadit do elitní třicítky v distančních závodech. "A poprat se tak o nominaci do štafety. Třetí čtvrté místo je otevřené, o to se dá bojovat," uvažoval Kožíšek i směrem k olympijským hrám v Soči.

Čeští lyžaři se v Soči pokusí navázat na třetí místo z her ve Vancouveru, které tehdy nečekaně vybojovali Lukáš Bauer, Martin Jakš, Jiří Magál a Martin Koukal. Koukal se pak začal věnovat dálkovým běhům, ale pro Soči by se chtěl do týmu vrátit. Dalším možným členem kvarteta je Aleš Razým, který se loni zlepšil.

Kožíšek má ve sbírce dvě bronzové medaile z týmového sprintu na mistrovství světa. První získal s Martinem Koukalem v roce 2005 a druhou o dva roky později s Milanem Šperlem, který už nezávodí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články