Hlavní obsah

Musím se naučit brzdit, už ví Pauláthová po Söldenu

Sölden

Nadějný začátek, horší konec... Tak by se dala vystihnout premiéra 20leté české reprezentantky Kateřiny Pauláthové v letošním světovém poháru v rakouském Söldenu. S číslem 46 se dostala na prvním mezičase obřího slalomu na 36. pozici, ale pak vyletěla z trati. „Jelo se mi docela dobře, bylo by to ale lepší dojet až do cíle," hodnotila svůj výkon.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kateřina Pauláthová.

Článek

Před odjezdem jste měla velký respekt z náročné trati, že?

Ale už před startem jsem se z toho nezbořila psychicky, to považuji za důležité. Vypadalo to všechno velmi dobře. Trať byla i s mým číslem pořád super, jen na prudkém úseku v prostřední části byly už nějaké menší seky.

Kde se stala chyba?

Chtěla jsem to pustit až moc, vylítla jsem z trati. Budu se muset poučit a brzdit. Byla to chyba, na nejprudším úseku to asi chtělo zvolnit. Škoda, mezičas vypadal nadějně. První ukazoval, že jsem 36., ztráta 1,2 vteřiny (na tady nejlepší Fenninger, jedoucí s číslem 1, pozn. red.). Nechci říkat, že to vypadalo na postup do druhého kola. To by asi bylo moc sebevědomé.

Ale dočkala jste se pochvaly, aspoň za kousek výkonu...

Všichni nejen z mého týmu, Rusové, Slovinci a další, mě chválili, to mě těší.

Materiál fungoval?

Lyže byly taky super, všechno super. Byl příjemný sníh, državý, tvrdá pista, pěkně se točilo.

Co plánujete dál?

V neděli se půjdeme podívat na chlapy, zafandíme Banymu (Ondřeji Bankovi) a pak jedeme domů, musím zase do školy. Těším se na další závody na sever, musím se ukázat tam.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články