Hlavní obsah

Akrobat Valenta je v motolské nemocnici

PRAHA

Silně zhmožděná záda v bederní oblasti má akrobatický skokan Aleš Valenta ze špatného dopadu v tréninku na mistrovství světa v Ruce. Olympijský vítěz odletěl ve středu večer z Kuusama speciálem do Prahy a dnes už se hlásil na vyšetření v motolské nemocnici u fyzioterapeuta Pavla Koláře.

Foto: archiv

Aleš Valenta

Článek

Akrobat absolvoval vyšetření magnetickou rezonancí. Nemá nic s míchou ani zlomeniny. "Pořád mám vyhřezlou bederní ploténku a k tomu je tam ještě jedna další. Jak se to kompreslo, tak je to silně naražené, ale nevypadá to zas tak špatně," řekl Valenta z nemocnice. Pořád má bolesti a musí brát uklidňující léky. "Není pozice, ve které by se to uvolnilo. To je pešek, kroutím se a hledám místo bez bolesti," řekl.

Dvaatřicetiletý Valenta absolvoval sérii vyšetření a zatím to nevypadá na vážnější diagnózu. "Je tam dost velké zhmoždění v oblasti bederní páteře," řekl Kolář serveru iDnes. Skokan leží v Motole a konkrétní léčbu bude znát na základě všech výsledků. "Momentálně to vypadá na klidový režim," uvedl Kolář a o operaci nemluvil. "Zatím jsem k ní neshledal důvod," doplnil Kolář.

Pro Valentu skončil světový šampionát předčasně v okamžiku, když v úterním tréninku v Ruce dopadl po trojném saltu se dvěma vruty na rovinu těsně za můstek. Se silnou bolestí v zádech musel být hospitalizován v nedalekém Kuusamu, odkud odletěl domů.

Díky pojištění přiletěl pro Valentu malý letecký speciál. Dva piloti a tři lékaři se o akrobata starali. "Bylo to nějaké malé proudové letadlo, tři sedačky a postel, na které jsem ležel. Nemůžu ani pořádně sedět," řekl Valenta. "Pořád si přejeme létat v poloze ležmo, ale tohle není ideální situace," smál se.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články