Hlavní obsah

Vítězem mužského SP lyžařů se stal Němec Teichmann

PRAHA

Vítězem seriálu Světového poháru v běhu na lyžích se stal Němec Axel Teichmann. Rozhodl o tom až sobotní poslední závod sezóny, v němž Teichmann skončil sedmý a s přehledem uhlídal své vedení v seriálu před Norem Torem Arne Hetlandem. Teichmann tak na trůnu vystřídal svého krajana Reneho Sommerfeldta.

Článek

Vítězem skiatlonu na dvakrát patnáct kilometrů se stal Rus Jevgenij Dementěv, o jehož triumfu před Němcem Tobiasem Angererem musela rozhodnout až cílová fotografie. Třetí skončil Slovák Martin Bajčičák, který o zlomek vteřiny porazil Vincenta Vittoze z Francie.

V závěrečném závodě sezóny se neztratili ani čeští reprezentanti. Lukáš Bauer se až do posledních stovek metrů držel ve vedoucí skupině, ve velmi rychlém finiši však na nejlepší nestačil a se ztrátou 4,2 vteřiny skončil jedenáctý.

V klasické části se vpředu objevoval i Jiří Magál, který však v úvodu bruslařské druhé poloviny ztratil kontakt s vedoucí skupinou a skončil sedmnáctý. Bodoval i Martin Koukal, který přezouval jako sedmatřicátý a nakonec dojel na třicáté příčce.

Výsledky:
Muži - skiatlon (2x15 km): 1 Dementěv (Rus.) 1:14:02,5, 2. Angerer (Něm.) stejný čas, 3. Bajčičák (SR), 4. Vittoz (Fr.) oba -0,7, 5. Di Centa, 6. Piller-Cottrer (oba It.) oba -1,5, 7. Teichmann (Něm.) -1,6, 8. Similae (Fin.) -2,2, 9. M. Fredriksson (Švéd.) -2,3, 10. Botvinov (Rak.) -4,0, 11. Bauer -4,2, ...17. Magál -40,8, 30. Koukal -1:50,8, 52. Šperl (všichni ČR) -3:52,4.

Reklama