Hlavní obsah

Lyžařka Vonnová vynechá kvůli zranění závod SP v Beaver Creeku

Denver

Americká lyžařka Lindsey Vonnová vynechá příští týden závod Světového poháru v Beaver Creeku. Důvodem je zranění z úterního tréninku, při kterém si olympijská vítězka a dvojnásobná mistryně světa po pádu natrhla přední zkřížený vaz v pravém koleni.

Foto: Nathan Bilow, ČTK/AP

Americká lyžařka Lindsey Vonnová.

Článek

"Posledních pár dnů bylo velmi náročných, ale povzbudivé vzkazy od fanoušků mi hodně pomohly," řekla devětadvacetileté Vonnová, která byla se stejným kolenem v únoru na operaci a v Beaver Creeku se měla vrátit k závodění.

Čtyřnásobná vítězka SP je však přesvědčená, že navzdory zdravotním komplikacím dlouho bez lyžování nebude a obnovenou premiéru si odbude začátkem prosince v Lake Louise. "Rehabilitace jde dobře a tvrdě pracuji na tom, abych mohla v Kanadě jet," uvedla.

Už myslí na Soči

Optimistický je i lyžařčin lékař Bill Sterett. "Odřeniny v obličeji a naražené rameno už v podstatě vyléčila. Koleno je až na tu trhlinu v pořádku, takže během léčby nepřijde o nic ze síly, kterou v tréninku nabrala," prohlásil.

Zranění prý nijak neovlivnilo plány Vonnové, která se soustředí na únorovou olympiádu v Soči. "Nebojte se, je to jenom malá komplikace. Nic mi nezabrání v tom se s tím vypořádat a bojovat o moje sny," řekla Vonnová.

Reklama

Související témata: