Hlavní obsah

Slalomářka Zuzulová kvůli zranění kolena přijde o ZOH v Soči

Bratislava

Slovensko přišlo o jednu z medailových nadějí pro olympijské hry v Soči. Kvůli zranění kolena bude na hrách chybět lyžařka Veronika Velez-Zuzulová, dlouholetá soupeřka české slalomářky Šárky Strachové.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská lyžařka Veronika Zuzulová

Článek

Devětadvacetiletá Zuzulová se zranila už v říjnu, kdy si natrhla zkřížený vaz v kolenu. Nemusela však na operaci a lékaři jí dali naději, že by mohla koncem listopadu začít s tréninkem na sněhu. To se jí podařilo dokonce dřív, ale s negativním výsledkem.

"Veronika měla z prvních oblouků na sněhu výborný pocit. Jenže poté v jednom oblouku ucítila prasknutí a známou bolest, noha ji neudržela a po pádu bylo jasné, že se operaci nevyhne," řekl slovenským médiím manažer jejího týmu Róbert Magát. "V Lyonu se jí lékař zeptal, jestli chce ještě někdy lyžovat... Takže teď musí doma opět cvičit s fyzioterapeutem a 2. ledna ji operují," dodal.

Bývalá juniorská mistryně světa Zuzulová má za sebou pravděpodobně nejlepší sezonu v kariéře. Vyhrála dva závody Světového poháru a v hodnocení disciplíny obsadila třetí místo. Podle manažera chce v poolympijské sezoně v kariéře pokračovat.

Reklama

Související témata: