Hlavní obsah

Nažhavený Bauer přepíná do závodního módu

Kuusamo/Praha

Stoprocentní vypovídající hodnotu nemají, ale pohled na výsledky kontrolních závodů za severním polárním kruhem před startem Světového poháru musel lyžařské fanoušky navnadit. Lukáš Bauer v Muoniu za sebou na desítce volně nechal všechny soupeře včetně čtvrtého muže loňského pořadí SP Alexeje Poltoranina z Kazachstánu. A to je před pátečním startem seriálu dobré znamení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Bauer od pátku nabere pomyslný směr Soči.

Článek

„Race mode (závodní mód – pozn. red.) to ještě není, ale už to tak aspoň občas vypadá,“ potěšeně okomentoval na svém facebooku poslední test formy před sérií tří závodů zvaných Ruka Triple ve finském Kuusamu.

Je výborně připravený

Jako první přijde na řadu Bauerův neoblíbený klasický sprint, ale ve víkendových distančních závodech by se měl posunout výrazně vzhůru pořadím. „Lukáš je připravený výborně,“ potvrdil reprezentační kouč Miroslav Petrásek.

„I ze soustředění jsem měl velice dobrý pocit, letos byl fit a mohl i přes léto kvalitně běhat, tak by na tom mohl být velice slušně,“ věří Petrásek.

Už úvod sezóny naznačí 36letému Bauerovi ambice směrem k olympijskému vrcholu sezóny. „Zaměřil jsem se už na úvodní svěťáky v Kuusamu a Lillehammeru, rád bych do sezóny vstoupil dobrými výsledky,“ plánuje Bauer, jenž v létě vyměnil zkušeného servismana Víta Fouska za mladšího Víta Zahulu.

Poběží i Jakš

Celkové umístění ve Světovém poháru není pro Bauera prioritou, ostatně skladba seriálu, v němž je v nové sezóně hned dvanáct sprintů, ale třeba jediný skiatlon i štafeta, pro něj není optimální.

„Budu se chtít slušně připravit na Tour de Ski. Jestli ji absolvuju celou, nebo jen část a pak pojedu na Jizerskou padesátku, se rozhodnu až v prosinci,“ naplánoval si předolympijský program

Do seriálu Ruka Triple, v němž je nejlepší v každé etapě honorován 50 body do SP a celkový vítěz získá 200 bodů, vstoupí kompletní česká reprezentace i s Martinem Jakšem, jehož závěrečnou přípravu komplikovala angína. „Prvním rychlým tréninkem pro mě bude páteční sprint, začnu trochu zostra,“ přiznal s úsměvem ČTK.

Reklama