Hlavní obsah

Gutová vede po výhře ve sjezdu v Beaver Creeku pořadí SP

Švýcarská lyžařka Lara Gutová vyhrála sjezd Světového poháru v americkém Beaver Creeku a ve třetím závodě nového ročníku oslavila druhé vítězství. Dvaadvacetiletá sjezdařka, jež opanovala na úvod sezony obří slalom v rakouském Söldenu, se po páté výhře v kariéře ujala vedení v průběžném pořadí SP.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Švýcarka Lara Gutová na sjezdovce v Beaver Creeku.

Článek

Na trati, která bude v roce 2015 hostit mistrovství světa, Gutová porazila Tinu Weiratherovou z Lichtenštejnska o 47 setin sekundy. Třetí skončila s téměř sekundovou ztrátou Italka Elena Fanchiniová. Suverénka minulé sezony Tina Mazeová ze Slovinska zaostala za Gutovou o 2,08 sekundy a skončila na děleném 16. místě.

Česká reprezentantka Klára Křížová ztratila na vítězku 3,76 sekundy a obsadila 38. místo. Od bodované třicítky ji dělilo 72 setin. Šárka Strachová, jež se na start sjezdu ve Světovém poháru postavila poprvé od prosince 2008, ztratila 5,76 sekundy.

Na startu chyběla domácí hvězda Lindsey Vonnová, která se stále zotavuje po dalším zranění operovaného kolena. Američanka se nicméně nevzdává naděje, že se do seriálu SP vrátí už příští týden v kanadském Lake Louise.

V sobotu čeká lyžařky v coloradském zimním středisku superobří slalom, v neděli je na programu obří slalom.

Reklama