Hlavní obsah

Vonnová dostala souhlas a pojede trénink sjezdu v Lake Louise

V kanadském Lake Louise by se ve středu měla vrátit do Světového poháru lyžařek jedna z jeho největších hvězd Lindsey Vonnová. Po únorovém těžkém zranění kolena dostala souhlas k účasti v tréninku a ráda by absolvovala i závodní program, který tvoří páteční a sobotní sjezd a nedělní super-G.

Foto: Nathan Bilow, ČTK/AP

Americká hvězda zasněžených svahů Lindsey Vonnová.

Článek

Devětadvacetiletá Američanka, čtyřnásobná celková vítězka SP z posledních šesti let, si v únoru při mistrovství světa zpřetrhala vazy v pravém koleně. Před třemi týdny při tréninku si jeden z poraněných vazů opět natrhla a bude muset na další operaci. Zákrok chce ale oddálit až po olympijských hrách v Soči.

V Lake Louise se Vonnové tradičně daří, královna rychlostních disciplín tam loni i předloni vyhrála všechny tři pohárové závody. "Snažila se vrátit co nejdřív a v kalendáři to zrovna takhle vyšlo," řekl kouč reprezentantek USA Alex Hoedlmoser. "Zná to tady perfektně, navíc tady v minulosti posbírala řadu úspěchů," připomněl.

Koleno je stabilní

Zda se Vonnová postaví i na start pátečního sjezdu, to se podle kouče rozhodne nejdříve ve čtvrtek. Do středečního tréninku se vydá s číslem 10. "Její koleno je stabilní," ujistil chirurg William Sterett, jenž před deseti měsíci Vonnovou operoval.

Olympijská vítězka ve sjezdu a majitelka bronzu ze super-G by v této sezóně ráda obhájila medaile v Soči a zaútočila na historický rekord v počtu výher v SP (62). K vyrovnání rakouské legendy Annemarie Moserové-Prölové jí scházejí tři triumfy. Jen v Lake Louise Vonnová v minulosti vyhrála čtrnáctkrát.

Reklama

Související témata: