Hlavní obsah

Vonnová pojede pohárový sjezd v Lake Louise

Lake Louise

Deset měsíců po vážném zranění kolena se americká lyžařka Lindsey Vonnová postaví v pátek na start sjezdu Světového poháru. V oblíbeném kanadském středisku Lake Louise absolvuje závodní premiéru, byť si nedávno v operovaném koleně vaz opět natrhla.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Lyžařka Lindsey Vonnová.

Článek

Čtyřnásobná celková vítězka SP potvrdila účast v rozhovoru pro americká média. Čtvrteční trénink ale vynechá, neboť cítí, že je už dost na závod připravená a svah výborně zná. Pravé koleno jí prý po první oficiální tréninkové jízdě neoteklo. Ve středu Vonnová zaostala za nejrychlejšími o více než dvě sekundy.

"Po dobrém tréninku doma ve Vailu i solidním včerejším tréninku si dám dneska volno, ale zítra budu závodit. Už se nemůžu dočkat," uvedla Vonnová na facebooku. "Lake Louise miluju, hodně si na tomhle kopci věřím. Ideální místo na návrat," dodala.

Olympijská vítězka ve sjezdu právě v Lake Louise v minulosti vybojovala 14 vítězství z celkových 59 ve Světovém poháru. V předchozích dvou sezónách tam v rychlostních disciplínách ukořistila hattrick. Hlavním cílem pro tuto sezónu jsou pro ni olympijské hry v Soči.

Reklama

Související témata: