Hlavní obsah

Lyžařka Vonnová přibrzdí svůj návrat k závodění, přednost má olympiáda

Svatý Mořic

Americká lyžařka Lindsey Vonnová chce trochu zpomalit svůj návrat po zranění a nejspíš vynechá nadcházející závody Světového poháru ve Svatém Mořici. Čtyřnásobná vítězka celkového hodnocení SP hodlá s ohledem na olympijské hry šetřit koleno, v němž si před třemi týdny při tréninku znovu poranila operované vazy.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Americká lyžařka Lindsey Vonnová.

Článek

"Nesmím koleno přetěžovat, Soči je v této sezóně na prvním místě," prohlásila devětadvacetiletá lyžařka, jež se o minulém víkendu v Lake Louise vrátila k závodění po únorovém vážném zranění z mistrovství světa. Svůj comeback zahájila 40. a 11. místem ve sjezdu a v neděli dojela pátá v superobřím slalomu.

Vonnová si v únoru při pádu ve Schladmingu zpřetrhala vazy v pravém koleně a v přípravě na sezónu si je znovu poškodila. "Teď musím především pracovat na získání síly," uvedla s tím, že do olympijských her v Soči hodlá absolvovat jen další dva nebo tři Světové poháry. Další zákrok na zraněném koleně odložila až po olympiádě.

Jak bude její závodní program v příštích týdnech vypadat, ještě Vonnová přesně neví. Start ve švýcarském zimním středisku, kde je v sobotu na programu superobří slalom a v neděli superkombinace, je nepravděpodobný. V Evropě se nejspíš poprvé představí až koncem ledna ve Val d'Isére.

Reklama

Související témata: