Hlavní obsah

Biatlonistky obsadily ve štafetě v Annecy desáté místo

České biatlonistky obsadily na Světovém poháru v Annecy v druhém štafetovém závodu olympijské sezóny desáté místo. Oproti předchozímu závodu v Hochfilzenu si polepšily o dvě pozice.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Biatlonistka Gabriela Soukalová.

Článek

Po dvanácté příčce z minulé soboty nastoupila štafeta v odlišném složení a pořadí. Na své pozici zůstala pouze Veronika Vítková, jež závod rozjela čistou střelbou a předávala Evě Puskarčíkové jako desátá.

Puskarčíková, která na každé střelbě jednou dobíjela, se posunula o jednu příčku a poslala do druhé poloviny závodu Gabrielu Soukalovou. Vedoucí žena Světového poháru podala mnohem lepší výkon než v Hochfilzenu, kde musela na druhém úseku na trestné kolo, a vytáhla štafetu na pátou příčku.

Jako finišmanka se místo Barbory Tomešové představila debutantka ve Světovém poháru Lucie Charvátová a nervozita na ní byla na první střelbě znát. Při položce vleže musela na tři trestné okruhy, a i když stojku zvládla o poznání lépe, dojela se ztrátou tři čtvrtě minuty na deváté Slovensko do cíle jako desátá.

Závod vyhrály Němky a postaraly se o první triumf pro tuto biatlonovou velmoc v sezóně. Druhé skončily vítězky z Hochfilzenu Ukrajinky a třetí bylo Norsko.

Štafeta mužů je na programu v pátek.

SP v biatlonu v Annecy:
Ženy - štafeta 4x6 km:
1. Německo (Preussová, Henkelová, Hildebrandová, Dahlmeierová) 1:06:27,8 (0 tr. okruhů + 3 dobíjení)
2. Ukrajina (Džymová, Vita Semerenková, Valj Semerenková, Pidhrušná) -23,3 (0+4)
3. Norsko (Eckhoffová, Hornová, Solemdalová, Bergerová) -23,8 (0+10)
4. Kanada -1:35,8 (0+9)
5. Francie -1:43,8 (0+3)
6. Rusko -2:00,4 (0+5)
...10. ČR (Vítková, Puskarčíková, Soukalová, Charvátová) -3:37,8 (3+8).

Reklama

Související témata: