Hlavní obsah

Biatlonistka Soukalová oslaví Vánoce ve žlutém, ale domů raději nepojede

Martin KézrSport.czPrávo

Kralování Gabriely Soukalové v celkovém pořadí Světového poháru biatlonistek nekončí. Ve francouzském Annecy se umístila dvakrát těsně pod stupni vítězů, přesto žluté číslo dál zůstává v jejím držení. Uhájila ho už pět závodů po sobě, oslaví s ním i Vánoce.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Biatlonistka Gabriela Soukalová.

Článek

„Z toho, že jsem zůstala v čele, jsem opravdu dost vykolejená. Moc si toho vážím a už jsem taky slíbila, že některé z těch žlutých čísel, která mi zůstávají, dám někam do dražby na charitu," říká Soukalová, která se na vánoční svátky chystá izolovat v rakouském Obertilliachu. „Bojím se, abych doma ve víru návštěv neonemocněla."

Nebýt pokaždé jedné chyby na střelnici, mohla Soukalová v Annecy zažít dvojitý triumf. „Na kdyby se biatlon ale nejezdí a pro mě nejsou čtvrtá místa ošklivá," tvrdí s nadhledem, i když v nedělní stíhačce dlouho vedla. „Trenér mi pak říkal, že jsem si stupně vítězů prostála a proležela na střelnici, ale já chtěla mít každou ránu hodně jistou."

První a poslední terče mrzí nejvíc

V sobotním závodě na 7,5 km minula úvodní ránu při střelbě vstoje, o den později ve stíhačce pro změnu nezasáhla úplně poslední, dvacátý terč. „První a poslední vždycky mrzí nejvíc, ale nakonec můžu být ráda, že jsem stojky odstřílela vždycky jen s jednou chybou, protože vím, že jsem tam schopná napáchat ještě daleko víc," vykládá.

Sebevědomí Soukalové zvedá i běžecká forma. „Běh byl pro mě vždycky základ a jde se mi na start lépe, když cítím, že fyzicky na to mám. Na trati pak jedu podlahu. Zapnu automat a celou dobu držím maximální tempo. Kdybych si nechávala rezervu, tak se pak neumím zmáčknout," přiznává Soukalová, která bude ve žlutém na startu i první lednový víkend při pokračování SP v Oberhofu. „Možná si fanoušci rychle zvykli na perfektní výsledky, ale moje štěstí je, že od sebe nic nečekám."

Reklama