Hlavní obsah

"Orel Eddie" nebude skákat při Turné v Ga-Pa, FIS mu to zatrhla

Plánovaný návrat populárního "Orla Eddieho" na skokanské můstky se konat nebude. Čerstvý padesátník se chystal nastoupit jako předskokan při novoročním závodu Turné čtyř můstků v Garmisch-Partenkirchenu, ale narazil u lyžařské federace FIS.

Foto: ČTK

Michael Edwards v roce 1988 na OH v Calgary.

Článek

Britský svaz totiž Michaela Edwardse oficiálně nepřihlásil a navíc FIS nehodlá převzít zodpovědnost za skokana, který proslul extrémně krátkými skoky.

"Nedostali jsme od britského svazu žádnou přihlášku. Takže startovat nemůže. A navíc tady nejde o nějakou show, ale o regulérní závod Světového poháru," prohlásil v pondělí ředitel skokanských závodů FIS Walter Hofer.

Edwards se proslavil během olympiády v Calgary v roce 1988, kde skončil jasně poslední, ale získal si srdce fanoušků. snažil se pak ještě nominovat na další troje hry, ale když mu nevyšlo ani Nagano 1998, ukončil kariéru. Teď chtěl oprášit 17 let starou kombinézu a znovu se spustit z můstku.

"Skoky jsou rizikový sport, jakmile se někdo pustí do nájezdové stopy, nedá se předvídat, co se stane. Co když Orel Eddie spadne a těžce se zraní? Tuto zodpovědnost na sebe brát nebudeme," uvedl Hofer.

Edwards uvažuje o tom, že se na Turné do Ga-Pa přijede podívat alespoň jako divák.

Reklama

Související témata: