Hlavní obsah

Jsem pěkně nasr..., čertí se Koukal na reprezentačního trenéra a přestává věřit v OH

Moc rád by v únoru jel na olympijské hry do Soči, nyní ale přestává věřit, že se mu to poštěstí. Finišman bronzové štafety běžců na lyžích z olympiády 2010 ve Vancouveru se měl v sobotu poměřit s částí české reprezentace, která nemá splněna nominační kritéria, ale ta na Slavic Cup na Horní Mísečky nedorazila.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Koukal.

Článek

„Mám pocit, že se se mnou už (na olympiádě) nepočítá," napsal Koukal na Facebooku. "Myslel jsem, že o tom, jestli pojedu na olympiádu, rozhodne moje výkonnost. Pokud bych na to neměl, nemám problém to přijmout, ale takhle to vypadá, že se rozhodlo o nás bez nás. Takže jsem pěkně nasr..."

„Mrzí mě, že Martin víc mluví, než předvádí výsledky," řekl Petrásek v České televizi. Nominaci na olympiádu by měli mít jistou Lukáš Bauer, Martin Jakš, Aleš Razým a Jiří Magál, nikdo další z běžců ve Světovém poháru nebodoval.

Koukal v sobotu na klasické desítce skončil druhý necelé tři vteřiny za Stanislavem Řezáčem. „Podle dohod s reprezentačním trenérem (Miroslavem Petráskem) jsem se měl v tomto závodě poměřit s reprezentanty, kteří nemají splněna nominační kritéria na olympiádu, ale bohužel, nikdo z repre nestartoval," stěžoval si.

Koukal: Věřil jsem, že sport a fair play patří k sobě

Mistr světa z volné padesátky z roku 2003 ve Val di Fiemme doufal, že by v Soči mohl startovat právě v závodu na 50 km volnou technikou.

Koukal odešel z běžecké reprezentace rok po olympiádě ve Vancouveru a vrhl se na dálkové běhy. Loni se mu ale i vinou zdravotních problémů vůbec nedařilo. Minulý týden začal novou sezónu šestým místem na italské La Sgambedě.

Podle Koukala se jeho trenér Jan Baranyk marně pokoušel s Petráskem spojit, protože se dopředu nedozvěděl, zda reprezentace na Horních Mísečkách bude. „Vždycky jsem věřil, že sport a fair play patří k sobě, ale jak se teď ukazuje, neplatí to u všech. Nedá se nic dělat, i tohle je sport a vrcholové lyžování v Česku," dodal rozladěně.

Reklama