Hlavní obsah

Fyzicky je Bank vyřízený. Za druhé kolo v Alta Badii byl však šťastný jako blecha

Radek Malina (Alta Badia)Sport.czPrávo

Podruhé v sezóně si český lyžař Ondřej Bank připsal body do pořadí světového poháru. V Alta Badii skončil osmadvacátý v obřím slalomu. Po prvním kole byl na dělené čtyřiadvacáté pozici, ale druhé kolo mu nevyšlo podle představ. Byl poslední klasifikovaný. „Jsem úplně vyřízený. Fyzicky. Psychicky skleslý nejsem, na sedmdesát procent jsem šťastný jako blecha. Byl jsem ve druhém kole," vyprávěl v cíli třiatřicetiletý rodák ze Šumperka.

Foto: Svaz lyžařů ČR

Reprezentant v alpském lyžování Ondřej Bank.

Článek

Když přitom prolétl cílem, kroutil hlavou. „Jenže z toho nelze nic usuzovat, protože já jsem buď překvapený, nebo nespokojený," vyprávěl s úsměvem. „Měl jsem z druhého kola dobrý pocit, ale čas byl pomalý. První rundu jsem měl opačně. Technicky jsem myslím podal dobrý výkon, ale jsem úplně vyřízený. Už jsem neměl energii. A navíc jsem udělal v dolní pasáži druhého kola chybu," přiznával Bank, který v Jižním Tyrolsku nepřekonal letošní maximum, jímž bylo pětadvacáté místo z Beaver Creeku.

Okamžik, který znamenal výrazně pomalejší čas, přičítal právě fyzickému vysílení. „Zařízla se mi vnitřní hrana lyže a dvě brány jsem musel bojovat, abych vše ustál. Šlo o místo v nájezdu do rovného úseku před cílem. Ztratil jsem rychlost a člověk pak už prostě nejede," posteskl si.

Po dvouměsíčním velkém vytížení hodlá v následujících dnech zvolnit. „Asi trošku omezíme sjezdy a budeme trénovat slalom a obří slalom. Dva či tři následující týdny budou určitě volnější," měl jasno Bank, jehož navíc pobolívá koleno. „Jde spíše o odraz zátěže. Vždy se po určité době rozbolí. Za týden se vše srovnává," zůstával v klidu český lyžař.

Po závodu ještě musel na dopingovou kontrolu

Aby nebylo mrzutostí málo, musel po obřím slalomu v Alta Badii ještě na dopingovou kontrolu. „Jde o součást sportu. Dlouho už jsem nebyl. Ale byly roky, kdy mě losovali každý druhý závod. Asi jsem měl tehdy nějaká šťastná čísla," líčil s úsměvem.

Ze svahu jej komisaři dopravili do ředitelství závodu, ještě před odevzdáním vzorku jej nechali boje o vítězství dokoukat v televizi. „Společně jsme se shodli, že se podíváme, kdo bude nejrychlejší," smál se Bank.

Možná byl rád, že se vzdálil z dosahu bratra Tomáše, který je trenérem. „V sobotu jsme se po závodě trošku chytli. Už jsme spolu dva měsíce v kuse," krčil rameny Ondřej Bank. „Jenže já jsem vážně spokojený za druhé kolo. Samozřejmě, když pak nevyjde, dobré pocity jsou potlačeny. Ale každé body jsou těžké. A já se lyžařsky cítil dobře."

Reklama