Hlavní obsah

Příslib do Soči. Snowboardistka Pančochová vyhrála za oceánem slopestyle

Copper Mountain

Snowboardistka Šárka Pančochová poprvé v kariéře vyhrála slopestyle Světového poháru. Česká naděje pro olympijské hry v Soči, na kterých bude mít slopestyle premiéru, nenašla přemožitelku díky povedené druhé finálové jízdě v nedělním závodu v americkém Copper Mountain.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Šárka Pančochová na jedné z překážek při závodu SP v americkém středisku Copper Mountain.

Článek

Také Pančochová ukázala, že je v olympijské sezóně ve slibné formě. Po slalomářce Ester Ledecké a crossařce Evě Samkové bude třetí českou snowboardistkou, která může mít v Soči velkou šanci na medaili.

"Mám radost, že se poprala s těžkými podmínkami a psychicky to zvládla, protože technicky na to má," řekl trenér Martin Černík. "Neznamená to, že vyhraje olympiádu, ale dnes dokázala, že na to má a může se to povést znovu," dodal.

U-rampa jí v Copper Mountain nevyšla, ale ve svém silnějším slopestylu excelovala, byť se jí první jízda tolik nepodařila. V té byla mezi osmi finalistkami šestá, ale v druhé jízdě dostala 92,25 bodu a porazila Isabel Derungsovou o více než deset bodů. Třetí místo obsadila další Švýcarka Elena Könzová.

Letní pauza prospěla

Pančochová přitom měla v letní přípravě kvůli zlomené klíční kosti z trampolíny šestiměsíční pauzu. "Mám víc energie, myslím, že mi ta pauza docela prospěla," uvedla ještě před vstupem do Světového poháru.

Přípravu strávila v Japonsku a v USA, kde zůstane až do olympiády. Dnes zaznamenala druhé vítězství ve Světovém poháru v kariéře, neboť v lednu 2010 vyhrála v Kreischbergu Světový pohár v U-rampě.

Pančochová ve slopestylu, v kterém snowboardisté předvádějí skokanské triky, jezdí po zábradlí a přes různé překážky, byla druhá na mistrovství světa v La Molině 2011, v minulé zimě jako první Češka vyhrála seriál World Snowboard Tour a byla druhá na X-Games. Olympijskou premiéru bude mít slopestyle v Soči 8. a 9. února.

SP ve snowboardingu v Lake Louise (Kanada) - slopestyle
Muži:
1. Sandbech (Nor.)97,00 b.
2. Horgmo (Nor.)94,75
3. White (USA)90,75
...
36. Mikyska (ČR)nepostoupil z kvalifikace
36. Nečas (ČR)nepostoupil z kvalifikace
39. Horák (ČR)nepostoupil z kvalifikace
Ženy:
1. Pančochová (ČR)92,25
2. Derungsová (Švýc.)81,50
3. Könzová (Švýc.)81,25

Reklama

Související témata: