Hlavní obsah

Cologna po zranění nevstoupí do sezóny ani při Tour de Ski

Curych

Švýcarský běžec na lyžích Dario Cologna nebude startovat na Tour de Ski. Po zranění kotníku z přípravy na sezónu se ještě necítí dostatečně ve formě, do olympijské zimy proto vstoupí až po tradičním seriálu. Olympijský šampión a trojnásobný vítěz Tour de Ski se poprvé chystá závodit až 10. ledna na Alpen Cupu.

Foto: Felice Calabro', ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Nejlepší švýcarský sportovec letošního roku Cologna si v listopadu při joggingu vážně poškodil vazy v pravém kotníku. Už je opět v plném tréninku, byť dosud se mohl na lyžích pohybovat výhradně odrazy soupaž.

Nyní už začal i s volnou technikou, nohu mu ale ještě zpevňuje speciální ortéza, která napomáhá k udržení stability. Potíže má ještě při běhu klasickou technikou. "Musím dát noze čas a dobře potrénovat. Je to tak rozumnější," řekl Cologna švýcarským médiím.

"Jsem hlavně rád, že můžu zase trénovat. Potřeboval bych týden přípravy zcela bez obtíží (abych mohl už nyní závodit), tak daleko ještě nejsem," dodal vítěz Tour de Ski z let 2009, 2011 a 2012.

Tour de Ski odstartuje v sobotu v Oberhofu a skončí 5. ledna ve Val di Fiemme. Prvenství budou obhajovat Rus Alexandr Legkov a Polka Justyna Kowalczyková.

Reklama

Související témata: