Hlavní obsah

Biatlonistky byly v závodu SP bez Vítkové sedmé, vyhrály Rusky

Ruhpolding
Aktualizováno

Česká štafeta biatlonistek ve složení Eva Puskarčíková, Jitka Landová, Jessica Jislová a Gabriela Soukalová skončila sedmá v závodu Světového poháru v Ruhpoldingu. Vyhrály Rusky o šest sekund před domácími Němkami, třetí místo obsadily s mankem 16 sekund na první místo Norky.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Rusky zleva Olga Zajcevová, Jekatěrina Glazyrinová, Olga Viluchinová a Irina Starychová ovládly štafetový závod žen v Ruhpoldingu.

Článek

Na startu chyběla druhá nejlepší Češka ve Světovém poháru Veronika Vítková. Desátá žena průběžné klasifikace seriálu odjela na lékařské vyšetření domů a k týmu se připojí až před individuálními závody. "Už mi volala, že je zpátky a bude připravená," řekl České televizi kouč Jindřich Šikola.

Na prvním úseku, který jezdí právě Vítková, předvedla dobrý výkon Puskarčíková, na kterou navázala i Landová. Ta dokonce předávala jako sedmá se ztrátou pouhých osmi sekund na nejrychlejší štafetu a definitivně si řekla o olympijskou nominaci.

Křest ohněm si na třetím šestikilometrovém úseku prožila juniorka Jislová, která absolvovala druhý start v SP. Po jejím výkonu české kvarteto kleslo na dvanácté místo a nabralo ztrátu takřka dvou minut. Vedoucí žena průběžného pořadí SP Soukalová tým vrátila do elitní desítky se ztrátou 1:42,4 minuty na Rusky.

"Musíme být spokojení. Chtěl jsem být bez Veroniky (Vítkové) do desítky. Povedlo se, protože se nám hodně podařila střelba," komentoval Šikola výkon na střelnici, na níž závodnice jen pětkrát dobíjely a nemusely na žádné trestné kolo. "Závod se povedl a výsledek je parádní. Výborný výkon předvedla Jitka (Landová), to byl její závod," uvedl trenér. Potvrdil, že o čtyřech ženách pro Soči má jasno. "O páté se rozhodne o víkendu," dodal.

Závod SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo):
Ženy - štafeta 4x6 km:
1. Rusko (Glazyrinová, Zajcevová, Starychová, Viluchinová) 1:09:42,2 (0 tr. okruhů+7 dobíjení)
2. Německo (Preussová, Sachenbacherová-Stehleová, Dahlmeierová, Hildebrandová) -6,2 (1+5)
3. Norsko (Eckhoffová, Aafedtová-Flatlandová, Solemdalová, Bergerová) -16,7 (2+8)
4. Ukrajina -37,7 (0+5)
5. Francie -1:32,4 (1+5)
6. Bělorusko -1:37,8 (0+4)
7. ČR (Puskarčíková, Landová, Jislová, Soukalová) -1:42,4 (0+5)

Reklama

Související témata: