Hlavní obsah

Nohy si žádaly jet, tak Vrabcová-Nývltová závodila. Pak litovala hloupých dvou desetin

Nové Město na Moravě

Netají se tím, že sprinty nemá ráda. Přesto byla senzace nedávné Tour de Ski Eva Vrabcová-Nývltová nejvýše umístěným českým reprezentantem při sobotním sprintu v Novém Městě na Moravě. Jenže na finále to bylo málo, sedmadvacetiletá lyžařka skončila jako druhá nepostupující.

Foto: David Taneček, ČTK

Česká reprezentantka Eva Vrabcová-Nývltová v kvalifikaci.

Článek

Únava z náročného programu Tour jí zamotala hlavu. Startovat, či odpočívat? Tohle dilema řešila ještě v pátek večer. „Nejezdi,“ slyšela od svého kondičního trenéra. Na druhou stranu domácí prostředí a početný fan club z Trutnova byly argumenty pro to, aby do kvalifikace nastoupila.

Verdikt padl ráno

Váhání rozetla až v den závodu. „V pátek jsem byla extrémně unavená. Ale probudila jsem se a únava nebyla tak strašná. Svítilo sluníčko, pěkná trať. Nohy si žádaly jet, tak jely,“ usmívala se lyžařka.

Na její verdikt čekal i trenérský tým reprezentace. „Já přijela až hodinku před startem a řekla jsem jim, že jedu,“ popisovala. A nelitovala. „Trať byla udělaná naprosto perfektně, diváci také skvělí,“ popisovala. Jen ten nepatrný odstup od postupové třicítky ji štval. „Mrzí mě to, hloupé dvě desetinky… To je jeden odšlap,“ litovala ztráty přesně 14 setin.

Možným pozitivem jsou ušetřené síly na nedělní týmový sprint. „Já takhle nepřemýšlela, je to domácí závod, chtěla jsem se tu předvést. Ale určitě bych si to ráda vynahradila v neděli,“ přiznala.

Trenéry přemlouvat nebude

Parťačku pro závod dvojic ještě nezná. „Strašně ráda bych jela s Kájou Grohovou, ale trenérům do toho kecat nebudu,“ usmála se.

Jisté je, že ji zase požene početná skupinka fanoušků. „Spočítané je nemám, ale je jich tu strašně moc. Kamarádi, sponzoři a zdravé jádro ze sportovního centra Olympu, kam jsem loni chodila nejčastěji do posilovny,“ vyjmenovává česká jednička na běžkách.

Reklama

Související témata: