Hlavní obsah

Hirscher i do třetice vyhrál slalom v Adelbodenu, Češi nebodovali

Adelboden
Aktualizováno

Slalom v Adelbodenu vyhrál třetím rokem po sobě Rakušan Marcel Hirscher a dostal se do čela hodnocení Světového poháru. Čeští lyžaři na body nedosáhli, Kryštof Krýzl i Ondřej Bank skončili po 1. kole.

Foto: Sport.cz

Ondřej Bank na trati v Adelbodenu.

Článek

Krýzl zajel ve švýcarském středisku 42. čas a od postupové třicítky jej dělila bezmála sekunda, Bank na náročné sjezdovce Chuenisbärgli cílem neprojel.

Hirscher v Adelbodenu oslavil už čtvrtý triumf v kariéře, protože loni tam ovládl i obří slalom, a pokud se mu podaří přidat ještě jeden, vyrovná se v tomto ohledu švédské legendě Ingemaru Stenmarkovi.

"Hodně z nás tady mělo problémy a ani já nejel bez chyby, ale zvládl jsem poslední těžký 'hang' a to bylo rozhodující," pochvaloval si majitel velkého křišťálového glóbu za uplynulé dvě zimy Hirscher po čtvrtém vítězství v sezóně a celkově dvaadvacátém v SP v kariéře.

V pořadí seriálu vystřídal v čele norského rivala Aksela Lunda Svindala, jenž dnes nestartoval, navíc Hirscher vede i hodnocení disciplíny. Se ztrátou 29 setin skončil druhý Švéd Andre Myhrer před dalším Seveřanem, teprve devatenáctiletým Henrikem Kristoffersenem z Norska.

Reklama

Související témata: