Hlavní obsah

Rakušané požádají pro Raicha o výjimku pro start v Soči v superkombinaci

Wengen

Rakouská lyžařská federace zažádá FIS o výjimku pro Benjamina Raicha, aby mohl na olympijských hrách v Soči startovat v superkombinaci. Dvojnásobný vítěz z turínské olympiády se kvůli problémům se zády musel odhlásit z páteční superkombinace SP ve Wengenu a nestihne tak splnit olympijská kvalifikační kritéria.

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Rakušan Benjamin Raich na trati slalomu SP v Adelbodenu.

Článek

Nominační pravidla FIS pro tuto disciplínu vyžadují, aby lyžaři dokončili v posledních dvou sezónách tři superkombinace nebo sjezdy Světového poháru. Raich má ale na kontě jen dva tyto závody. Kvalifikační kritéria pro točivé disciplíny, která počítají s pěti dokončenými závody, Rakušan splňuje a v Soči by tak měl startovat minimálně ve slalomu a obřím slalomu.

Zmatky kolem kvalifikačních pravidel sjezdařů vznikly minulý týden poté, co se ukázalo, že původní přísnější normu pro start v superkombinaci nesplňují některé hvězdy jako mistr světa Ted Ligety, další Američan Bode Miller či Rakušanky Anna Fenningerová a Kathrin Zettelová. Místo tří dokončených superkombinací se tak mohou do počtu závodů započítat i sjezdy.

Reklama