Hlavní obsah

Přívaly sněhu znemožnily konání sjezdu SP v Cortině

Závod Světového poháru ve sjezdu žen se v sobotu v Cortině d'Ampezzo neuskuteční. Pořadatelé start necelou hodinu před plánovaným začátkem zrušili kvůli velkému množství čerstvého sněhu na trati a nepříznivé předpovědi počasí.

Foto: Max Rossi, Reuters

Ani obětavá práce při odklízení sněhu sobotní závod SP v Cortině d'Ampezzo nezachránila .

Článek

Sjezd by se teď měl jet v neděli od 11:30 namísto původně plánovaného superobřího slalomu. „Zkusíme jet zítra, předpověď je ale velmi špatná. Šance jsou tak padesát na padesát," řekl ředitel závodů FIS Atlee Skaardal.

V italském zimním středisku v uplynulých dnech vydatně nasněžilo a po dalším přídělu přes noc je povrch sjezdovky Olympia delle Tofane kvůli čtyřiceticentimetrové vrstvě nového sněhu příliš měkký. Počasí komplikovalo už během týdne tréninky, závodnice absolvovaly ve čtvrtek jen jednu ze tří plánovaných jízd.

V Cortině d'Ampezzo by se mělo závodit i příští víkend. Na programu je opět sjezd a superobří slalom, jejichž pořádání středisko převzalo namísto Garmisch-Partenkirchenu, kde naopak sníh chybí. „Uvidíme, co bude příští týden možné. Doufám, že jeden nebo i dva závody, když to bude nutné, budeme moci nahradit," dodal Skaardal.

Reklama

Související témata: