Hlavní obsah

Lyžařky pojedou příští týden v Cortině čtyři závody SP

Aktualizováno

Kvůli hustému sněžení se původně sobotní sjezd Světového poháru lyžařek v Cortině d'Ampezzo neuskutečnil ani o den později. Organizátoři přeložili víkendové závody na příští týden, kdy tak ženy čekají hned čtyři starty.

Foto: Enrico Schiavi, ČTK/AP

Sjezd v Cortině d'Ampezzo se nakonec nepojede ani s denním zpožděním.

Článek

Sjezd byl v Cortině původně naplánován na sobotu. Množství nového sněhu donutilo pořadatele přeložit závod v královské disciplíně na neděli, kdy se měl jet superobří slalom. Nakonec však byly zrušeny oba závody.

V dějišti olympijských her z roku 1956 tak čeká lyžařky perný týden. Ve středu je na programu trénink sjezdu a v dalších dvou dnech následují super-G a sjezd ze soboty a neděle. O víkendu se pak odjede další sjezd a super-G, které Cortina už dříve převzala od Garmisch-Partenkirchenu, kde se nemohlo jet naopak kvůli nedostatku sněhu.

Teplému počasí padly za oběť také poslední závody SP před olympijskými hrami v Soči, jež se měly jet 1. a 2. února v Mariboru. Mezinárodní lyžařská federace (FIS) dnes obří slalom a slalom odvolala a do středy se rozhodne, zda organizaci převezme jiné slovinské město Kranjska Gora.

Reklama

Související témata: