Hlavní obsah

Skokan na lyžích Schmitt ukončí příští týden kariéru

Berlín

Olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa ve skocích na lyžích Martin Schmitt ukončí příští týden po 17 letech kariéru. Pětatřicetiletý Němec se podle listu Bild rozloučí 1. února při závodě Světového poháru ve Willingenu.

Foto: Profimedia.cz

Skokan na lyžích Martin Schmitt

Článek

Schmitt prožil své nejlepší období na přelomu tisíciletí. Mezi lety 1998 a 2002 vyhrál téměř tři desítky závodů Světového poháru a dvakrát získal křišťálový glóbus za celkové vítězství. Na mistrovství světa v letech 1999 a 2001 vyhrál pokaždé individuální závod na velkém můstku i soutěž družstev, na olympijských hrách v Salt Lake City 2002 získal zlato s německým týmem.

Po následném poklesu formy se vrátil mezi elitu ještě v sezóně 2008/09, v níž obsadil čtvrté místo na Turné čtyř můstků a na šampionátu v Liberci se stal vicemistrem světa v soutěži jednotlivců na velkém můstku.

V posledních letech už se mu nedařilo nominovat do německého týmu na velké akce - nestartoval na loňském MS ve Val di Fiemme a nebude ani v únoru v Soči. Naposledy skákal na Nový rok na Turné v Garmisch-Partenkirchenu.

Reklama