Hlavní obsah

Poslední sjezd před Soči byl kvůli mlze ve Svatém Mořici zrušen

Svatý Mořic

Poslední sjezd Světového poháru lyžařů před olympijskými hrami byl ve Svatém Mořici po dvouhodinovém čekání kvůli mlze zrušen. Pokud nebude závod nahrazen, získá Nor Aksel Lund Svindal malý křišťálový glóbus za hodnocení disciplíny.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Trať ve Svatém Mořici zahalila mlha.

Článek

Organizátoři ve Švýcarsku se museli v pátek potýkat s přívaly nového sněhu, kvůli nimž byl odvolán trénink. Závod však nakonec znemožnila špatná viditelnost především ve střední části zkrácené trati na sjezdovce Corviglia.

V sobotu se měl odjet předposlední závod před ZOH v Soči, kde mužský program v alpském lyžování začne v neděli 9. února právě sjezdem. Na neděli je ve Svatém Mořici naplánován obří slalom. Organizaci obou těchto závodů převzalo švýcarské zimní středisko od Garmisch-Partenkirchenu, kde se nedalo jet kvůli nedostatku sněhu.

Zatím není jasné, zda bude dnes zrušený sjezd nahrazen, nicméně neoficiálně se hovoří o Kvitfjellu, kde je na programu začátkem března předposlední sjezd zimy.

Průběžnému pořadí disciplíny vládne Nor Svindal, jenž má náskok 80 bodů před vítězem z Kitzbühelu Hannesem Reicheltem, který už však kvůli vyhřezlé ploténce ukončil sezónu. Třetí v pořadí Patrick Küng ze Švýcarska na Svindala ztrácí už 201 bodů, takže kdyby se sjezd už nepřekládal, obhájil by Nor malý glóbus za hodnocení v disciplíně.

Reklama