Hlavní obsah

Junioři byli na ME v biatlonu šestí ve smíšené štafetě

Nové Město na Moravě

Juniorští biatlonisté Jessica Jislová, Lucie Charvátová, Adam Václavík a Tomáš Vojík obsadili na mistrovství Evropy v Novém Městě na Moravě šesté místo ve smíšené štafetě. Kvůli chybám na střelnici museli členové domácího kvarteta na devět trestných okruhů, do cíle navíc nedoběhli kvůli pravidlu o dostižení. Závod na 2x6 a 2x7,5 km vyhráli Ukrajinci před Rusy a Estonci.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Český biatlonista Adam Václavík.

Článek

Po prvním úseku ještě byli Češi zásluhou Jislové třetí. "Před startem bych nevěřila, že mohu odstřílet štafetový závod pouze s jednou chybou bez trestného kola. Důležité bylo, že jsem se po pádu v prvním kole zbavila nervozity," uvedla Jislová. Konec nadějí ale přišel na druhém úseku, na němž Charvátová kvůli žalostné střelbě musela na sedm trestných kol.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Držitel dvou českých medailí na šampionátu Václavík pak posunul český tým alespoň na šesté místo, i on ale musel na trestný okruh. "Ze všech závodů se mi dnes běželo nejlépe. Při střelbě ve stoje jsem doplatil na lehké poryvy větru," řekl Václavík.

Také Vojík absolvoval jedno trestné kolo, po druhé střelbě byl ale ze závodu podobně jako i páté Rakousko stažen, protože v té době už byl vítěz v cíli. "Je to škoda. Šetřil jsem si síly na poslední kolo, ve kterém jsem chtěl zaútočit na páté místo," konstatoval Vojík.

Mistrovství Evropy v biatlonu v Novém Městě na Moravě:
Junioři - smíšena štafeta 2x6+2x7,5 km:
1. Ukrajina (Brychynecová, Žuravoková, Docenko, Tyšenko) 1:14:32,0 (0 tr. okruhů + 12 dobíjení)
2. Rusko -14,1 (1+12)
3. Estonsko -3:31,9 (2+12)
6. ČR (Jislová, Charvátová, Václavík, Vojík) dostiženi (9+18)

Reklama

Související témata: