Hlavní obsah

O Králi bílé stopy rozhodnou fanoušci v hlasování z mobilů

PRAHA

Měsíc mají lyžařští fanoušci na to, aby zvolili Krále bílé stopy. Po úspěšné sezóně se čeká napínavé hlasování, které začalo dnes a poprvé v historii ankety se uskuteční pomocí textových zpráv z mobilních telefonů.

Článek

"Jsem zvědavý, jak to dopadne, protože to bude hodně těžké. Medaile z mistrovství automaticky výhru nezajistí," řekl lyžařský předseda Aleš Vaněk po úterní tiskové konferenci.

Lyžaři přivezli v zimě sedm medailí ze světových šampionátů, přičemž zlato si na krk pověsili běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová a skikrosař Tomáš Kraus, který se navíc stal prvním českým vítězem Světového poháru. "Sám nevím, koho bych zvolil, jelikož sezónu měli skvělou skoro všichni," řekl Kraus.

V nominaci na Krále bílé stopy je šestnáct lyžařů. Hlasovat je možno neomezeně formou SMS zprávy ve tvaru KRAL mezera a číslo zvoleného sportovce zaslanou na číslo 9030908. Volit bude možné dokonce ještě v průběhu slavnostního vyhlášení výsledků, které se uskuteční 27. května v Krušnohorském divadle v Teplicích. "Bude to hodně těsné a napínavé až do konce," očekával Vaněk.

Bronzový medailista ze sprintu dvojic Martin Koukal by dal korunku Neumannové, která vyhrála loni a s čtyřmi triumfy dostihla v počtu výher další běžkyni Květu Jeriovou-Peckovou. "Záleží na tom, jestli budou fanoušci hlasovat podle výkonnosti, nebo oblíbenosti," řekla stříbrná boulařka Nikola Sudová.

Odborná porota zvolí vítěze v jednotlivých lyžařských disciplínách, v kategorii nejlepší junior a trenér roku.

Nominace lyžařů pro hlasování:
Bauer (běh na lyžích) - 1, Elsterová (snowboarding) - 2, Hayer (skikros) - 3, Janda (skoky na lyžích) - 4, Koukal - 5, Kožíšek (oba běh na lyžích) - 6, Kraus (skikros) - 7, Neumannová (běh na lyžích) - 8, Němec (travní lyžování) - 9, Novotný (snowboarding) - 10, Rygl (severská kombinace) - 11, Sudová (jízda v boulích) - 12, Šperl (běh na lyžích) - 13, Trejbal (alpské lyžování) - 14, Valenta (akrobatické skoky) - 15, Záhrobská (alpské lyžování) - 16.

Reklama