Hlavní obsah

Bez knírku ani ránu. Pět tisíc fanoušků na Letné drželo palce zlaté Samkové

Praha

Olympijský park na pražské Letenské pláni dnes navštívilo zatím zhruba sedm tisíc lidí, kteří sledovali zlatou jízdu Evy Samkové ve snowboardcrossu v Soči. Návštěvníci si mohli nechat nakreslit pod nos knírek, stejně jako to před závodem dělá česká snowboardistka.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Pět tisíc fanoušků fandilo v Praze na Letné Evě Samkové. Někteří měli po vzoru české snowboardistky i namalované kníry.

Článek

„Právě kvůli její zálibě v malování si knírku před každým závodem jsme tuto akci zvolili," řekla ČTK mluvčí parku Barbora Žehanová.

Ve chvíli, kdy Samková získala první českou zlatou medaili v Soči, stálo pod hlavní velkoplošnou obrazovkou asi pět tisíc lidí. Po 18:00 by návštěvníci měli mít možnost vidět rozhovor s českou závodnicí.

„V současné chvíli odhadujeme, že by měl být mezi 18:30 až 19:00. Přesný čas ještě ale není dán. Nicméně, kdo přijde do parku po 18. hodině, určitě o rozhovor nepřijde," řekla Žehanová.

Návštěvníci parku se nesdružovali pouze pod velkoplošnými obrazovkami, na kterých sledovali jízdu Samkové, ale rovněž si zabruslili na bruslařské dráze, která se vine celým parkem, nebo si vyzkoušeli curling.

Olympijský park na Letné provozuje Český olympijský výbor a vyšel jej na zhruba 66 miliónů korun. Z toho 18 milióny přispěl stát. V provozu bude park do 23. února.

Reklama