Hlavní obsah

Zlato snowboardkrosařky Samkové je sladkou pomstou „nejlepšího servismana na světě“

Soči

Kanaďanka Dominique Maltaisová neměla v boji o zlato proti Evě Samkové sebemenší šanci a musela se ve snowboardkrosové bitvě spokojit se stříbrem. Přesto jeden její krajan oslavoval olympijské vítězství. Kanadský servisman Jean-Pierre Trottier je v této sezóně novým trumfem české snowboardové reprezentace.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Eva Samková slaví zlatou olympijskou medaili ze snowboardkrosu.

Článek
Fotogalerie

Před čtyřmi lety ve Vancouveru mazal prkna domácí reprezentaci. „Získali jsme dvě zlaté a jedno stříbro. A pak mě propustili. Možná teď litují,“ rýpl si.

Rok ještě pomáhal francouzskému týmu, pak se snowboardingem skončil, věnoval se svému businessu u olejářské firmy. „Vydělával jsem opravdu slušné peníze,“ přiznává. Jenže vloni v říjnu se mu český jezdec Michal Novotný ozval s nabídkou, jestli by ještě nechtěl své zkušenosti zúročit. „Michal je můj dobrý kamarád, u té poslední nabídky jsem neváhal,“ vykládal.

Češi si jeho služby mohli dovolit díky podpoře od olympijského výboru. A investice se bohatě vyplatila. „JP je nejlepší servisman na světě a dal do té práce všechno,“ pochvaloval si trenér Marek Jelínek. Trottier bral chválu jen částečně. „Jsem sice důležitým, ale pořád jen jedním dílem celku,“ říkal.

Oslavy se v neděli konaly bez něj. „Jdu zpátky do práce, v pondělí závodí kluci,“ připomněl.

Reklama

Související témata: