Hlavní obsah

Prášky utlumily bolest, Samková vyhlíží převoz: Štve mě, že přijdu o závody i ježdění na koni

Veysonnaz/Praha

Měla v sobě prášky na spaní i proti bolesti, často zívala. Den po těžkém pádu, při němž si zlomila kotník a přivodila otřes mozku, ale už měla olympijská vítězka ve snowboardkrosu Eva Samková o něco lepší náladu.

Foto: David Taneček, ČTK

Olympijská vítězka Eva Samková musí kvůli zlomenině kotníku na nějaký čas odložit snowboard i jízdu na koni.

Článek
Fotogalerie

Ještě jste v nemocnici ve švýcarském Sionu?

V Sionu jsem byla jen v úterý odpoledne, pak mě odvezli do jednoho hotelu ve Veysonnaz, kde jsem teď. V půl třetí pro mě přijede auto a poletím do Čech.

Jaká byla noc, vyspala jste se trochu?

Nadopovali mě nějakými prášky, tak jsem spala celkem normálně celou noc. Akorát v momentě, kdy jsem se potřebovala s tou nohou otočit, jsem se budila.

Teď se cítíte jak?

Docela dobrý, dostala jsem nějaké prášky proti bolesti, tak to nijak extra nebolí. Jen když s tím něco dělám, třeba se pokouším dobelhat na záchod.

Následky otřesu mozku už o sobě nedávají vědět?

Myslím, že snad ne. Ještě mě čekají nějaká vyšetření v Česku, mělo by to být v pohodě. Jak ten pád byla docela šlupka, chvíli jsem moc neviděla. Měla jsem mžitky před očima. Mám odřený čelo a lehký monokl.

Na vyšetření v Praze půjdete ještě dnes?

Ještě dneska večer, pojedu rovnou z letiště a podívají se na mě doktoři Frei a Větvička.

Na sociálních sítích jste psala, že se cítíte drobátko zlomeně. Už se vám pomalu vrací dobrá nálada?

Už je to lepší, ono není nad čím se moc rozčilovat, prostě se stalo, stejně už nic nezměním.

Váš trenér Marek Jelínek říkal, že když po pádu odezněla bolest, byla jste spíš naštvaná. Na organizátory, kteří dostatečně neupravili nebezpečné místo?

Ani nevím, jen jsem byla prostě naštvaná. Já to místo na trati předtím projela v pohodě, takže mi nepřišlo ani nějak nebezpečný.

Vrtulník vás odvážel poprvé?

Už jsem s ním letěla na Hintertuxu. Praštila jsem se tehdy do hrudníku a kašlala krev, tak mě pro jistotu poslali do nemocnice. Naštěstí nešlo o nic hrozného.

Dá se čistá zlomenina kotníku označit za drobné štěstí v neštěstí? Rekonvalescence by nemusela trvat tak dlouho jako v případě komplikovanějších zranění…

Asi jo. Uvidíme ještě, co řeknou doktoři, ale prý to je docela v pohodě. Zafixovali mi to a neměla by být třeba žádná operace.

Každopádně minimálně šest týdnů teď bude váš pohyb hodně omezený. Co z toho, o co přijdete, vás mrzí nejvíc?

Přijdu o celkové třetí místo ve svěťáku, nezajezdím si na koni Pepinovi, kterého jsem dostala, nemůžu na freeride… Asi všechno dohromady.

Říkáte si, že když už mělo zranění přijít, tak ještě že přišlo po olympiádě?

Nějak to neřeším. Ale z toho kolene na začátku sezóny jsem byla víc špatná. Teď aspoň budu mít víc času na školu, dodělám si nějaké zkoušky…

Reklama

Související témata: