Hlavní obsah

Zraněná olympijská vítězka Samková se vrátila do Česka

Praha

Olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková, jež se zranila při tréninku na úterní závod Světového poháru ve Veysonnaz, se vrátila do České republiky. Ze Švýcarska se dopravila letecky a v Praze ji čekají další vyšetření.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Snowboardkrosařka Eva Samková na olympiádě v Soči.

Článek

Dvacetiletá Samková si po pádu na jednom ze skoků zlomila kotník na levé noze, utrpěla lehký otřes mozku a vyhodila si rameno. První noc strávila v nemocnici v Sionu, její převoz do Čech byl ale domluven hned na druhý den.

"Přesun byl fajn, nic mě nebolí, ani ta noha. Dopuju se práškama, takže to je dobré. Letěla jsem takovým malým letadýlkem a bylo to docela vtipné, protože to moje lehátko bylo málem přes celé letadlo. Ale super," uvedla Samková v tiskové zprávě Svazu lyžařů České republiky.

Přímo z Letiště Václava Havla zamířila olympijská vítězka do pražské Ústřední vojenské nemocnice, kde se podrobí dalším vyšetřením. "Zajistili jsme všechna potřebná vyšetření od neurologických až po ortopeda, bude o ni postaráno nejlépe, jak může," řekl vedoucí lékař Centra zdravotnického zabezpečení sportovní reprezentace Jaroslav Větvička, který bude v nejbližších dnech o Samkovou pečovat společně s Robertem Freiem z Centra pohybové medicíny.

Reklama

Související témata: