Hlavní obsah

Koudelka ve druhém kole doletěl nejdál ze všech a hned se zajímal o stav kamaráda

Praha

Slibný úvod! Roman Koudelka potvrdil roli aktuální české jedničky i na mamutím můstku a na světovém šampionátu v letech na lyžích mu v polovině závodu patří šesté místo. V prvním kole v Harrachově skočil 185,5 metru, ve druhém za lepších podmínek letěl až na 197 m, nejdál ze všech skokanů! Po polovině ze čtyř plánovaných kol mu patří šestá příčka, na medaili má odstup třinácti bodů.

Foto: David W Cerny, Reuters

Roman Koudelka se rauje z podařeného skoku v Harrachově.

Článek

Věříte, že je ve vašich silách ztrátu na stupně stáhnout?

Šance je vždycky, ale já s tím moc nepočítám. Chci si závody užít. Věřím, že když se mi takhle budou dařit skoky, umístění bude dobrý. Kdybych zůstal v desítce, bylo by to pro mě famózní a odjížděl bych odsud s úsměvem od ucha k uchu.

Z druhého skoku jste měl viditelně velkou radost.

Ten se mi opravdu povedl. Asi jeden z nejlepších, co jsem tu udělal, podobný jako při třetím místě před třemi lety. I podmínky mi přály. Po prvním kole jsem říkal, že chybí trocha štěstí, s lepšími podmínkami člověk skočí někam úplně jinam a to se také potvrdilo. Jsem rád, že se to takhle povedlo a doufám, že na to v sobotu navážu.

Věříte, že podmínky umožní, aby se v sobotu skákalo? Předpověď není úplně optimistická…

Abych řekl pravdu, tak bych se nezlobil, kdyby se neskákalo. (úsměv) Ale já myslím, že se to odjede. Mají tu sítě proti větru, a pokud nepřijde nic vyloženě špatného, tak se snad aspoň jedno kolo zvládne. Já si z toho hlavu nedělám.

Měl jste na dojezdu v hlavě pád Antonína Hájka a byl radši opatrný?

Měl, říkal jsem si, že radši začnu brzdit dřív, abych si nechal rezervu. U toho Tondy to byla smůla… Snad je jen potlučený, takže doufám, že se k nám o víkendu ještě připojí.

Viděl jste pád na obrazovce na věži?

Já nekoukal až do konce, nevím, jak tam nakonec dorazil. Viděl jsem jen, jak letěl hlavou proti hrazení, proto jsem doskočil a hned se ptal, jak na tom je.

Pamatujete, že by se někdo takto zranil o hrazení?

Není to ojedinělé, myslím, že Borek Sedlák si tady v Harrachově taky jednou zlomil ruku. Stane se. U Tondy byla smůla, že mu vyplo vázání, takže s tím nemohl nic dělat. Nečekal to a najednou se mu lyže kousla, to bylo nejhorší.

Sám jste měl také někdy na dojezdu problém?

Taky jsem to párkrát zažil, tuším, že to bylo v Liberci rok před mistrovstvím světa. Spadnul jsem, trefil hrazení, ale nic se mi nestalo.

Reklama

Související témata: