Hlavní obsah

Pár vteřin tam byla černá díra, přiznal po pádu Hájek. Přesto byl opět připravený létat

Harrachov

V pátek ho z dojezdu harrachovského mamuta odváželi kanadské saně, když se nehezky rozbil od hrazení. V sobotu už byl skokan na lyžích Antonín Hájek připraven spustit se z můstku znovu, i když ho bolelo celé tělo. Nakonec ale stejně jako všichni účastnici leteckého mistrovství světa jen sledoval marný boj organizátorů s větrem.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Antonín Hájek vylekal fanoušky, když neustál dojezd po skoku a narazil do reklamní bariéry.

Článek

Uvítal jste, když bylo třetí a čtvrté kolo zrušeno?

Přiznám se, že se mi docela ulevilo. Jednak vzhledem k těm povětrnostním podmínkám a za druhé vzhledem k mému stavu, který zdaleka není stoprocentní.

Jak vám po pátečním pádu je?

V pátek večer jsem si myslel, že to bude dobré, po sprše a jednom plzeňském pivu se mi to uvolnilo, ale ráno jsem se probudil a skoro nemohl vstát z postele. Celé mi to zatuhlo. S fyzioterapeutkou jsme na uvolnění pracovali až do doby, než jsem jel na můstek. Je to relativně bolestivé, ale byl jsem ve stavu, že bych nějak skočit mohl.

Co vás bolí nejvíc?

Od krku dolů všechno v oblasti hrudníku, žeber, zad… I svaly jsou hodně zatuhlé, hybnost je omezená.

Vyspal jste se v noci?

Moc jsem nespal, při každém pohybu to docela bolelo.

Co se při pádu po dojezdu přihodilo?

Celkem nic neobvyklého, prostě jsem brzdil a vypla mi lyže. Pak už se to nedalo kontrolovat, takže jsem v relativně velké rychlosti narazil do zdi. Po tom druhém skoku jsem byl ale i trošku naštvanej a začal brzdit o něco později. Kdyby mi nevypla ta lyže, dobrzdil jsem v pohodě.

Říkáte, že to není nic neobvyklého, vám se už někdy něco podobného stalo?

Nepamatuju si, že by se to stalo přímo mně, ale ta lyže prostě někdy vypne. Těch případů si pamatuju hodně, akorát je blbý, když se to stane takhle těsně před tím bedněním, že už člověk nezpomalí a nemůže se na to ani pořádně připravit. Kdyby se to stalo někde v půlce, tak tam člověk ani nedojede.

V prvních chvílích po nárazu jste se bál větších následku?

Pár vteřin tam byla taková černá díra, ale pak jsem relativně rychle začal vnímat.

Viděl jste svůj pád na videu?

Kouknul jsem se, protože mě zajímalo, jak přesně se to stalo. Co jsem viděl, tak jsem měl docela štěstí, že jsem do toho hrazení nešel hlavou.

Jste optimistou, že by se v Harrachově mohla v neděli odskákat soutěž družstev?

Tady v tom počasí člověk nikdy neví, prognózy jsou podobné, ne-li ještě horší. Pro nás by to byla samozřejmě velká škoda, protože na týmy se všichni těšíme a věříme, že se ten vítr třeba zastaví o ty hory a aspoň jedno kolo se odskáče.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články