Hlavní obsah

Změna u Soukalové a spol.! Pro trenéra Rybáře se hledá nová pozice, asi přijde Kos

Praha

Úspěšný český tým biatlonistů čeká avizovaná převratná změna. Jeden ze strůjců velkolepého vzestupu Ondřej Rybář nebude pokračovat v roli trenéra mužů a Gabriely Soukalové. Pětatřicetiletý kouč chce, jak již dříve naznačoval, být víc doma s rodinou a biatlonový svaz pro něj hledá novou roli. Má podle všeho vyhlédnutého i nástupce. Ze Slovinska se může vrátit Tomáš Kos.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér biatlonistů Ondřej Rybář

Článek

"Chci být víc doma, což nejde v pozici, jakou jsem měl poslední čtyři roky. Proto na ní určitě nezůstanu," potvrdil novinářům Rybář změnu. Jednou z variant je, že by se stal zastřešujícím šéftrenérem a muži měli nového kouče. "Musím ale cítit, že jsem prospěšný. Ne aby se vytvořila funkce pro funkci," dodal Rybář.

Jako o možné náhradě za Rybáře se mluví o Tomáši Kosovi, který už čtrnáct let úspěšně vede Slovince. "Proběhla jen nezávazná debata," naznačil Kos, že už s českým vedením hovořil o možnosti převzít skupinu kolem Moravce a Soukalové. "Navázat na Ondru bude přetěžké," podotkl šestačtyřicetiletý Kos, kdysi úspěšný závodník, jenž v roce 1990 získal pro Československo stříbro z MS v dnes už neexistující soutěži hlídek.

Češi se letos zaskvěli na olympiádě v Soči. Ondřej Moravec získal dvě individuální medaile, Jaroslav Soukup a Soukalová po jedné a všichni tři byli společně s Veronikou Vítkovou členy stříbrné smíšené štafety.

Reklama

Související témata: