Hlavní obsah

Lyžařka Vonnová se na svah nepodívá minimálně do prosince

Beaver Creek

Americká sjezdařka Lindsey Vonnová je smířená s tím, že se po druhé operaci zraněného kolena nestihne dát do pořádku dříve než do letošního prosince. Čtyřnásobná vítězka Světového poháru přiznala v rozhovoru pro agenturu AP, že lednový zákrok odhalil větší poškození, než se původně zdálo, a proto bude muset návrat k závodění oproti předpokladům posunout.

Foto: Sport.cz

Americká lyžařka Vonnová se do prosince na lyže nepostaví.

Článek

Devětadvacetiletá Vonnová si zpřetrhala vazy v pravém koleni vloni v únoru na mistrovství světa ve Schladmingu. Po první operaci se vrátila na lyže po sedmi měsících, v listopadu si ale při tréninku zranění obnovila. S vyhlídkou na olympijské hry v Soči se rozhodla pro konzervativní léčbu, koleno ale dostalo znovu zabrat při pádu v prosincovém závodu ve Val d'Isere a Vonnová nakonec musela na start v Soči rezignovat.

V lednu se podrobila nové operaci předního zkříženého vazu, která ukázala, že došlo i k velkému poškození menisku. Nyní královna rychlostních disciplín podle svých slov pomalu pokračuje v rehabilitaci. K tréninku na sněhu by se chtěla vrátit v říjnu a doufá, že bude moci nastoupit do Světového poháru o dva měsíce později na oblíbených tratích v Lake Louise. Dlouhodobým cílem pro ni zůstává start na olympijských hrách v Pchjongčchangu v roce 2018.

Reklama