Hlavní obsah

Novým trenérem sdruženářů se stal někdejší vynikající reprezentant Rygl

Aktualizováno

Sedmatřicetiletý bývalý a úspěšný sdruženář Ladislav Rygl mladší se stal novým trenérem reprezentačního celku v severské kombinaci. Do funkce se dostal po letošní nepovedené olympijské sezóně, po které u reprezentace končí dlouholetý kouč Luděk Šablatura. Rygl povede sdruženáře na další čtyřletý cyklus, jenž vyvrcholí na zimních hrách v Pchjongčchangu v roce 2018.

Foto: Profimedia.cz

Sdruženáře bude trénovat někdejší úspěšný reprezentant Ladislav Rygl.

Článek

"Na základě podrobného hodnocení jsme se rozhodli ukončit spolupráci s dosavadním realizačním týmem pod vedením Luďka Šablatury," řekl v tiskové zprávě svazu předseda úseku Radek Cikl.

Šablatura se podílel na pátém místě Pavla Churavého na OH 2010 ve Vancouveru či na jeho osmé pozici na MS 2009 v Liberci, na sedmém místě Tomáše Slavíka na MS 2011 v Oslu nebo úspěšných výsledcích Miroslava Dvořáka v posledních sezónách Světového poháru.

"Při nejvýznamnějších závodech posledních dvou let, především při letošních olympijských hrách v Soči, však výsledky neodpovídaly možnostem většiny reprezentantů," píše se v tiskové zprávě. "Vzhledem k tomu, že začne nový olympijský cyklus a družstvo potřebuje po delší době nový impulz, jsme se rozhodli pro změnu," vysvětlil Cikl.

Šablatura vedl českou reprezentaci v letech 1990-2002 a potom znovu od roku 2007 až do konce této sezóny.

Vždy se dá zlepšit výkonnost, říká Rygl

Sedmatřicetiletý Rygl je někdejší vynikající sdruženář, který třikrát startoval na olympijských hrách, šestkrát byl na mistrovství světa, vyhrál tři závody Světového poháru a dvakrát v obsadil v konečné klasifikaci SP třetí místo. V posledních letech působil také jako spolukomentátor České televize.

"Jsem rád, že jsem dostal tuto nabídku, ale vím, že to je i riziko. Trenérský post však současně beru jako výzvu a novou motivaci. Myslím, že vždy se dá něco udělat pro zlepšení výkonnosti," řekl Rygl. Věří, že s talentovaným Tomášem Portykem přišla do reprezentace nová krev. "A že strhne i zkušené závodníky," uvedl. Zatím není jasné, kdo ze zkušených závodníků bude pokračovat či ukončí kariéru.

Reklama

Související témata: