Hlavní obsah

Na koně ještě Samková nesmí, tak okouší adrenalin hlavou dolů

Praha

Hlavou dolů se Eva Samková při jízdě na snowboardu ocitla mnohokrát, naposledy začátkem března při pádu ve švýcarském Veysonnaz, který odnesla zlomeninou kotníku. Minulý víkend ale poprvé viděla svět vzhůru nohama z letadla.

Foto: Red Bull

Nadšená Eva Samková v letadle.

Článek

„Fakt hustý, nečekala jsem, že to bude až takový,“ okomentovala olympijská vítězka zážitek, který ji přinesl let ve dvoumístném speciálu v rámci závodu Red Bull Air Race v chorvatské Rovinji. „Trochu jsem strach měla, když mi vysvětlovali, jak mám otvírat padák, kdyby letadlo začalo padat. Ale pilot byl šikovnej,“ usmívala se snowboardkrosařka.

Ortézu už brzy sundá

Nohu jí stále zdobí zpevňující ortéza, přesto už je Samková opět k nezastavení. „Už pobíhám přes týden. Předtím mi doktoři vynadali, že se mám trošku zklidnit, teď už je to zase dobrý,“ hlásila po pátečním přijetí olympioniků u prezidenta.

Koncem měsíce by pak ortézu mohla úplně odložit, začít další fázi rehabilitace a konečně se projet i na svém koni Pepinovi, kterého dostala po triumfu v Soči.

„Teď jsem za ním byla, ale jen jsem ho vyčistila. A po dvou třech dnech, jak mi to sundají, bych mohla začít jezdit, třeba i bez sedla,“ plánuje. Koní si pak užije i na začátku léta, než pro ni začne ostrá příprava na novou sezónu. „Budu ve Strážném, vezmu si tam dva tábory s dětmi,“ těší se.

Reklama

Související témata: