Hlavní obsah

Běžec na lyžích Northug způsobil v opilosti dopravní nehodu

Oslo

Slavný norský lyžař Petter Northug řídil pod vlivem alkoholu a způsobil dopravní nehodu, při které byl zraněn jeden člověk. Osmadvacetiletý dvojnásobný olympijský vítěz v neděli večer vydal prohlášení, v němž se přiznal k autohavárii, která se uskutečnila na kruhovém objezdu v Trondheimu.

Foto: Ntb Scanpix, Reuters

Vrak vozu, se kterým naboural norský lyžař Petter Northug.

Článek
Fotogalerie

"Hluboce lituji toho, co se stalo. Jsem nešťastný a velice zklamaný z toho, co jsem udělal," uvedl Northug. "Přiznal jsem policii vše, co se stalo, a jsem připraven přijmout za své chování trest," dodal. Podle norských zákonů následuje za řízení pod vlivem alkoholu automaticky trest odnětí svobody.

Norská dopravní policie dnes nejprve zveřejnila zprávu, že vyšetřuje nehodu, do níž bylo zapleteno Northugovo auto. Policejní mluvčí ani Northugův manažer Are Langas ale zpočátku nechtěli potvrdit, že byl majitel devíti zlatých medailí z mistrovství světa ve voze nebo že ho sám řídil.

Policie našla Northugovo zdemolované auto napasované ve svodidlech v místech, kde je nejvyšší povolená rychlost 40 km/h. Zraněného třiadvacetiletého muže, který zůstal u vozu, převezla sanitka do nemocnice se zlomenou klíční kostí. Northug od nehody utekl, policie ho krátce poté nalezla v jeho bytě nedaleko místa havárie.

Reklama

Související témata: