Hlavní obsah

Brückner: Šmicer je velký hráč

Trenér českého fotbalového reprezentačního týmu Karel Brückner sledoval středeční finále Ligy mistrů v klidu domova. Souboj Liverpoolu s AC Milán označil za pravé vyvrcholení prestižní soutěže, pod nějž se výraznou měrou podepsali čeští fotbalisté.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Karel Brückner

Článek

"Liverpool odehrál velký zápas, stejně tak Milan Baroš a Vladimír Šmicer. Říkám to i přesto, že se první poločas Liverpoolu nevydařil. V tom totiž za hrou Milána zaostal. Po přestávce však anglický tým projevil obrovskou sílu, morálku a pracovitost. Do tohoto hodnocení skvěle zapadli i oba čeští hráči.

Šmicer i Baroš patřili k tomu lepšímu, co Liverpool ve středečním večeru nabídl. Baroš byl na hrotu sám a neustále dřel. Myslím, že všechny situace řešil dobře. Šmicer se projevil jako kvalitní hráč po herní stránce i z hlediska pracovitosti. Přestože byl celou sezónu zraněný, ve středu jasně ukázal, že je to velký hráč.

Moc mě těší, že Liverpool v penaltovém rozstřelu uspěl a Baroš se Šmicrem tuhle trofej vyhráli. Moc jsem jim to přál. Je to další plusový kamínek do mozaiky českého fotbalu."

Reklama