Hlavní obsah

Kosteličová je po operaci kolena, odpočívat bude tři měsíce

PRAHA

Zdravotní problémy chorvatské lyžařské hvězdy Janici Kosteličové nekončí. Přípravu na olympiádu v Turíně 2006 trojnásobné olympijské a světové šampionce naruší tříměsíční rehabilitace po operaci kolena, kterou podstoupila v úterý v Rakousku na klinice u specialisty Christiana Schenka.

Foto: ČTK

Chorvatka Janica Kosteličová při sllaomu SP v Semmeringu.

Článek

Třiadvacetiletá Kosteličová ucítila bolest v pravém kolenu při tréninku v rakouském Hintertuxu, vyšetření odhalilo poničenou chrupavku a lékaři se následně rozhodli pro chirurgický zákrok.

"Doktoři opravili dvě sekce kloubu a odstranili nečistoty," řekl mluvčí Chorvatské lyžařské federace Ozren Müller. "Naštěstí nebo naneštěstí to již není pro Janicu nic neznámého a všechno bylo bez komplikací," dodal Müller. Podle jeho slov bude lyžařka chodit dva týdny o berlích a za tři měsíce by mohla lyžovat.

Je to již podruhé v krátké době, kdy přípravu Kosteličové na olympijskou sezonu narušilo zranění: před dvěma měsíci si nejslavnější chorvatská sportovkyně natrhla stehenní sval.

Kosteličovou provázejí zdravotní lapálie téměř celou její kariéru, sezonu 2003/04 musela dokonce vynechat kvůli operacím obou kolen. Přesto však v minulém ročníku slavila triumfální návrat a na MS v Santa Caterině získala tři zlaté medaile. Měla blízko také k celkovému triumfu ve Světovém poháru, v tom ji nakonec Švédka Anja Pärsonová předčila o pouhé tři body.

Reklama