Hlavní obsah

Lyžařský předseda Vaněk si nepřipouští, že by se mělo něco měnit

Předseda lyžařského svazu Aleš Vaněk míní, že na sobotní konferenci se svazové vedení nezmění. Vaněk prý cítí podporu většiny úseků a ve čtvrtečním rozhovoru řekl, že podle jeho názoru se konference nestane volební. "Nepřipouštím si, že by se mělo něco změnit. Celou sezonu vnímám pořád stejně, a to, že mám podporu od úseků, kromě těch nerozhodnutých, a ničeho bych moc obával," řekl Vaněk.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

O post šéfa se chce ucházet František Janů, generální ředitel a předseda představenstva Setuzy, který slíbil, že přinese do rozpočtu svazu patnáct milionů korun navíc. Navrhnout ho má část úseku sjezdařů, ale aby se konference stala volební, musí delegáti odhlasovat změnu programu. "Myslím, že se tak nestane," uvedl Vaněk.

Podle něj je přirozené, že se objeví kandidát na post předsedy, ale nevidí důvod ke změně. Nad informací, že na svazu nefunguje komunikace a situace je vyhrocená, kroutil hlavou. "Rád bych se někoho zeptal, jak se na to přišlo," řekl Vaněk.

Údajně kvůli špatné komunikaci a nenaplnění slibů z loňské konference, na které byl odvolán Roman Kumpošt a napodruhé zvolen Vaněk, odstoupil člen výkonného výboru Petr Honzl. "Je to přítel, se kterým se znám pětadvacet let, a spíš to byla dohoda mezi námi. Určitě to nebylo chybějící komunikací," řekl Vaněk.

Po uplynulé historicky úspěšné sezoně oslovil Vaněk jednotlivé úseky a vyzval je, aby samy určily svou marketingovou hodnotu. "Celkem vyšla částka patnáct milionů korun a v této úrovni jsme hledali generálního partnera," řekl Vaněk. Dodal, že smlouva je před podepsáním a počítá s čtyřletou periodou. "Teď se čeká, jak dopadne konference, ale jinak není problém," uvedl.

O podpisech reprezentačních smluv nemá Vaněk obavy. Kontrakty podepisují se sportovci úseky a jejich ředitelé Vaňka ujistili, že smlouvy pomalu přicházejí. Přesto se očekává, že po konferenci začne o kontraktu jednat Kateřina Neumannová.

Reklama