Hlavní obsah

Biatlonové MS v roce 2019 v Novém Městě nebude, vyhrál Östersund

St. Wolfgang
Aktualizováno

Nové Město na Moravě zatím nepřivítá další světovou lyžařskou akci, i když to zástupci organizačního výboru českého zástupce očekávali. Mistrovství světa v biatlonu v roce 2019 totiž uspořádá Östersund. Do švédského střediska se šampionát podívá již potřetí v historii, naposledy hostilo biatlonovou elitu v roce 2008.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační fotografie.

Článek

Östersund byl na dnešním kongresu v rakouském St. Wolfgangu jasným vítězem, když získal od delegátů 27 hlasů. Druhá skončila italská Anterselva s 16 hlasy a třetí Nové Město na Moravě, které dostalo čtyři hlasy. Jen dva hlasy obdržel ruský Chanty-Mansijsk.

Nové Město na Moravě hostilo světový šampionát loni a při dnešní volbě si zástupci českého biatlonu velké naděje na úspěch nedělali. „Tuto kandidaturu vnímáme především jako marketingový tah. Chceme, aby bylo o Novém Městu slyšet, a poukazujeme na naši připravenost pořádat velké akce," uvedl před kongresem prezident biatlonového svazu Jiří Hamza.

Östersund se ucházel už o MS v roce 2017, které získal rakouský Hochfilzen. V nadcházející sezóně bude šampionát ve finském Kontiolahti a v roce 2016 se uskuteční v Oslu.

Reklama

Související témata: