Hlavní obsah

Northug měl po nehodě 1,65 promile alkoholu, hrozí mu dva měsíce vězení

Oslo

Osmadvacetiletému dvojnásobnému olympijskému vítězi v běhu na lyžích Petteru Northugovi hrozí dvouměsíční trest vězení za jízdu v opilosti. Norská policie po čtyřech měsících ukončila vyšetřování - Northug se svým vozem Audi A7 po nárazu do svodidel opustil místo nehody, při které byl zraněn jeho spolucestující.

Foto: Profimedia.cz

Vrak vozu Audi A7, se kterým naboural opilý norský lyžař Petter Northug.

Článek

Policisté oznámili, že osmadvacetiletý lyžař měl v těle 1,65 promile alkoholu. Na kruhovém objezdu v Trondheimu, kde byla rychlost omezena na 40 km/h, jel 80 až 90 km/h.

Northug bude podle norských médií obžalován z řízení pod vlivem alkoholu a musí počítat s nepodmíněným trestem, který se uděluje při překročení 1,2 promile. Devítinásobný mistr světa je v současnosti na vysokohorském soustředění v Itálii.

Už dříve svého činu litoval. "Pamatuji si jenom ránu, a to jak jsme skončili ve svodidlech. Oba jsme začali panikařit, když jsme zjistili, jak vážná situace je," připustil úspěšný běžec a dodal: "Šok a panika mě nakonec dohnaly k tomu, že jsem reagoval, tak jak jsem reagoval. Bylo to nejsnazší řešení, prostě jsem utekl domů. Zklamal jsem sebe, svoji rodinu, přátele, fanoušky a všechny okolo sebe," popsal momenty bezprostředně po nehodě.

Reklama

Související témata: